Economic

Lanțul de restaurante Spartan se extinde în afara țării

Primul restaurant Spartan a fost deschis în capitala Austriei, în centrul comercial Donauzentrum Viena. Investiția totală se ridică la 400.000 de euro, iar cei mai mulți dintre angajați sunt români stabiliți în capitala Austriei.

„Intenționăm să abordăm piața germană, iar Viena reprezintă cea mai bună poartă de intrare din punctul de vedere al poziționării sale geografice, dar și al turismului și reputației de care se bucură. În Austria, piața francizelor este foarte dezvoltată și se pliază foarte bine pe modelul nostru de dezvoltare, tocmai de aceea am ales să începem cu Viena și să continuăm mai apoi cu întreaga Austrie și cu Germania”, a declarat Ștefan Mandachi, fondatorul lanțului de restaurante Spartan, conform profit.ro.

Reprezentanții Spartan au în plan să continue extinderea în afara țării, fiind deja în negocieri cu alte două spații în Viena: SCS Viena și Hauptbanhof. Pentru anul 2022, lanțul de restaurante a bugetat deja deschiderea a 10 restaurante în afara țării, în Austria și în Germania, iar, momentan, Spartan caută locații și parteneri francizați în Germania.

De asemenea, tot în anul 2022, Spartan va deschide cinci locații pe coasta de sud a Spaniei, după ce, în toamna aceasta, Ștefan Mandachi a mers personal pentru a prospecta piața din Spania, dar și Marea Britanie reprezintă un țel al fondatorului restaurantelor.

Lanțul a fost fondat în 2012 și numără 70 de restaurante, dintre care 27 sunt restaurante proprii și alte 43 sunt în sistem de franciză, deschise în capitală și în 44 de localități din țară: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brașov, Iași, Cluj, Timișoara, Botoșani, Galați, Brăila, Focșani, Târgu-Jiu, Craiova, Pitești, Turnu-Severin, Deva, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Oradea, Roman, Sibiu, Șelimbăr, Zalău, Piatra Neamț, Constanța, Vicov, Bistrița, Câmpina, Buzău, Bacău, Bârlad, Vaslui, Huși, Târgoviște, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Lugoj, Petroșani, Șcheia, Drobeta-Turnu Severin, Balotești, Hunedoara, Bârlad și Ploiești.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker