Economic

6 modele de mașini populare în 2021

Mașinile reprezintă o necesitate pentru multe persoane, în ciuda incertitudinii vremurilor prezente și a noilor modalități de muncă remote. Reticența multora de a reveni la transportul public reprezintă puterea pieței auto. 

Află în continuare ce mașini au fost cele mai populare în 2021, conform rapoartelor de vânzări din industrie.

1. Ford Puma

Numele Ford Puma a fost reînviat, astfel încât să se potrivească cu vremurile actuale. Acum este vorba despre un SUV mic, și nu un coupe, așa cum poate ne-am fi imaginat. A fost o mișcare destul de controversată în rândul fanilor Ford, dar în final aceștia au apreciat portbagajul mai mare decât la Ford Focus și noua postură de crossover. Poți merge la un test drive masini Ford pentru a testa una dintre cele trei versiuni ale motorului:  pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, o versiune entry-level de 124 CP și doi hibrizi ușori cu 124 și 153 CP. Sistemul hibrid ușor funcționează eficient pentru a valorifica energia irosită de obicei în timp ce încetinește, folosind-o pentru a îndepărta puțin motorul cu combustie. 

2. Volkswagen Golf

Introdus pentru prima dată în 1974, Volkswagen Golf este inițiatorul segmentului de hatchback compact. Actuala generație Golf, a șaptea, a fost scoasă pe piață în 2015 și oferă transport compact, versatil și accesibil. Golful este propulsat de un motor turbo patru de 1,4 litri care produce 147 CP care ajung la roțile din față printr-o transmisie manuală standard cu șase trepte sau o transmisie automată opțională cu opt trepte.

3. Peugeot 208

Noul Peugeot 208 se bucură de un design excelent. Prezintă un stil care îl ajută să iasă în evidență pe piața aglomerată de supermini. Este o continuare a modelului 3008, introdus de Peugeot în 2016 și care a definit în mod eficient noile direcții de design. Platforma pe care este conceput noul 208, oferă diferite configurații ale motorului, astfel încât putem alege dintre un benzină, un diesel și o variantă full electrică. Opțiunile pentru modelul 208 merg la o benzină turbo de 1,2 litri, cu trei cilindri, cu 75 CP, 99 CP sau 128 CP, un motor diesel de 1,5 litri cu 99 CP sau o versiune complet electrică de 134 CP. 

4. Honda Accord

Varianta Accord 2021 beneficiază de actualizări de stil și tehnologie, dar și un upgrade la sistemul de propulsie hibrid. Modelul standard are un motor turbo de 1,5 litri cu patru cilindri și un CVT. Există șase variante pentru motorizarea convențională și patru pentru cea hibrid. Cele două niveluri de top, Sport 2.0T și Touring, primesc motorul de 2.0 litri turbo și automatul cu 10 trepte, în timp ce celelalte patru (LX, Sport, Sport SE și EX-L) primesc turbo de 1.5 litri și CVT. 

5. Renault Clio

Este printre cele mai recunoscute modele de mașini care fac parte din categoria supemini mici, la un preț rezonabil, sigure și foarte ușor de condus. Renault oferă trei motoare din care putem alege, două pe benzină și o unitate hibridă benzină electrică. Gama începe cu SCe 65, o unitate cu trei cilindri de 1,0 litri, cu 65 CP, disponibilă doar cu o cutie de viteze cu cinci trepte. O versiune mai sofisticată, cu turbocompresie, a acestui motor este oferită în TCe 90, producând 90 CP și oferită cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu transmisie variabilă continuă opțională (CVT). 

6. Skoda Octavia

Aflată la a patra generație, noua Octavia prezintă cea mai complexă și completă tehnologie de până acum, Skoda reușind să surprindă cu puțin stil, care să adauge plus valoare atributului practic care este atât de bine definit de modelele anterioare. Varianta pe motorină este un TDI de 2,0 litri cu 113 CP sau 148 CP, și care poate fi asociată cu o cutie de viteze manuală sau DSG. Există, de asemenea, un hibrid plug-in – insigne Octavia iV – care combină un motor pe benzină de 1,4 litri cu un motor electric pentru o putere totală de 201 CP și o autonomie complet electrică de aproximativ 37 mile. 

Articole similare