Economic

6 locații potrivite pentru o vacanță relaxată

O țară întreagă ne stă la dispoziție cu peisaje și locații unice, pentru a petrece clipe minunate alături de familie sau prieteni. Nici nu știi de unde să începi când ai la dispoziție atâtea variante care îți taie respirația prin frumusețea lor. Mare? Munte? Deltă? Cu siguranță și tu ești încântat să cauți argumente pentru fiecare destinație. Am pregătit în acest articol câteva recomandări care te vor ajuta să te decizi unde vei pleca cu prima ocazie. 

1. Herghelia Mangalia

A fost înființată în 1928, iar scopul declarat încă de atunci este înmulțirea și protejarea rasei Pur Sânge Arab. Herghelia de la Mangalia este cunoscută în întreaga Europă, fiind una dintre cele mai mari și mai vehi din țară. Este localizată la doar 5 km de Mangalia și găzduiește 5 grajduri, 1 hipodrom, 1 bază hipică și o bază de agrement. Este o destinație ideală pentru iubitorii de cai și mai ales pentru familiile cu copii. 

Dacă tot ajungi în zonă, caută cazare hotel Mangalia și rezervă timp pentru cunoaște vechiul Callatis, care stă mărturie veacurilor ce au trecut și a coloniștilor tătari, germani, romani și macedoneni. Mangalia este una dintre cele mai accesibile stațiuni de la malul Mării Negre. Este așezată aproape de extremitatea sudică și este preferată de nostalgicii litoralului de demult. 

2. Castelul de Lut Valea Zânelor

Cu siguranță ai auzit de această locație minunată ce pare că a fost descoperită de publicul larg în ultimii ani. Construit în totalitate din piatră, lemn, lut și paie, Castelul de Lut este visul unui cuplu care și-a vândut proprietatea imobiliară din București, optând pentru viața la țară. Peisajul este ireal, pare desprins din Stăpânul inelelor, Hobbit sau poveștile fraților Grimm. Munții Făgăraș, cerul albastru și râul Porumbacu oferă binecuvântare lot tuturor celor care aleg să viziteze această locație inedită. 

3. Salina Praid

Este un loc unic, situat în comuna Praid din județul Harghita. În esență un mini orășel aflat la o adâncime de 140 de metri, Salina Praid uimește cu temperaturi constante de 14-16 grade, fiind una dintre cele mai mari saline din România care oferă posibilitatea tratării afecțiunilor respiratorii. Salina Praid include un loc de joacă pentru copii, un ștrand cu apă sărată și multe alte zone de agrement pentru ca timpul petrecut înauntru să fie cât mai plăcut. 

4. Hoghilag

Cunoscut sub numele de ”Țara tuberozelor”, Hoghilag este un sat săsesc fermecător. Festivalul tuberozelor atrage în fiecare an turiști din toate colțurile țării, care vin să admire aceste flori fermecătoare prin parfumul și frumusețea lor. 

5. Rimetea

Inclusă în Patrimoniul UNESCO, Rimetea reprezintă etalonul pentru așezările rurale din România. Perfect conservată și ferită de îmbunătățirile moderne, Rimetea oferă o arhitectură distinsă și peisaje mirifice care se întind cât vezi cu ochii. Este o destinație de vacanță preferată de occidentali, care sunt încântați să admire casele albe vechi de peste 100 de ani, cu ferestre verzi care te fac să te simți ca un turist în lumea elfilor. 

6. Transalpina

După ce ai fost fermecat de Transfăgărășan, este momentul să admiri cea mai înaltă șosea de pe întinsul țării. Transfăgărășanul este situat la peste 2.000 de m altitudine și a fost început cu foarte mulți ani în urmă pentru a facilita accesul romanilor care doreau să ajungă la Sarmisegetuza. Drumul a  fost amenajat modern în perioada recentă și a devenit rapid una dintre cele mai frumoase destinații din sud estul Europei. O călătorie cu familia pe Transfăgărășan va oferi cei mai frumoși kilometri petrecuți împreună cu familia. Dacă tot ajungi în zonă, nu rata să vizitezi Peștera Polovragi, Peștera Muierilor și Lacul Oașa. 

Zona montană a Transfăgărășanului este deschisă circulației rutiere în fiecare an doar de la 30 iunie până în 1 noiembrie, întrucât drumul este înzăpezit pe timp de iarnă, iar deszăpezirea lui nu este posibilă. La aceasta se adaugă riscul căderilor de pietre și al avalanșelor. 

 

Articole similare