Actualitate

Ecran de proiecție performant pentru cinematograful din Parcul Tineretului, donație Green Group

Parcul Tineretului găz­­duiește un cinematograf educațional în aer liber, unde a fost implementat proiectul „Seri de Vară la Buzău”, care  s-a bucurat de un real succes. Primăria municipiului, prin Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, a adus publicul buzoian la acest cinematograf în aer liber, cu filme bune, de vineri până duminică, timp de o lună. Pentru acest cinematograf, aflat în administrarea Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău, Green Group, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA), a donat un ecran performant de proiecție de filme, precum și un sistem integrat de sonorizare. Scopul donației este să creeze un cadru de promovare a economiei circulare, prin intermediul filmelor, do­cumentarelor și proiecțiilor video, sub conceptul de „Cine-parc”.

Ecranul, amplasat în amfiteatrul din Parcul Tineretului, are dimensiunile de 6×4 m, este bazat pe tehnologie LED și produs în Taiwan, fiind adaptat pentru condițiile de climă din România, rezistent la umiditate, căldură și temperaturi scăzute.

Despre această investiție făcută de Green Group cu efect și în plan educațional, respectiv pentru dezvoltarea gradului de cunoaștere a noțiunilor de economie circulară ca perspectivă nouă, emergentă asupra dezvoltării durabile, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a spus: „Ne dorim ca Buzăul să devină un centru național al economiei circulare și suntem primul oraș din România cu o strategie formală de tranziție dinspre economia liniară spre economia circulară. Mulțumim Green Group și Asociației ROTA că ne susțin în acest demers. Această donație este un element important pentru informarea cetățenilor despre proiectele prin care Buzăul va deveni un oraș mai curat, care își folosește eficient resursele”.

La rândul său, președintele Green Group, Constantin Damov, vorbește despre economia circulară ca despre un model care implică și schimbări comportamentale, motiv pentru care dezvol­tarea unor proiecte educaționale pentru înțelegerea importanței și necesității implementării modelului circularității este un demers absolut necesar. Astfel, preșe­­dintele Green Group spune că economia circulară „regân­dește relația cu produsele pe care le consumăm, în spiritul recuperării și regenerării tuturor materialelor care intră în circuitul economic. Circularitatea nu este altceva decât o imi­tare a modului în care funcționează natura, care reușește să își utilizeze la maxim toate resursele, cu zero pierderi. Acest mo­del care implică schimbări comportamentale importante, trebuie să fie în primul rând acceptat de comunitate. De aceea, educația pentru circularitate este o condiție esențială a succesului său”, mai spune acesta.

În acest context, Constantin Damov transmite buzoienilor că, prin această donație, Green Group dorește să creeze un cine-parc educațional în mijlocul naturii, „prin care să încurajăm adoptarea unor comportamente orientate către sustenabilitate, apropierea de natură și protejarea mediului, evitarea risipei, reparare, reutilizare, implicare în reciclare”.

În funcție de situația pandemică și de condițiile meteo, Green Group plănu­iește pro­iecția documentarului „Ro­mânia neîmblânzită” în perioada următoare. Documentarul explorează frumusețea sălbatică a României, pre­zentând vastele zone sălbatice și animalele care trăiesc în libertate pe teritoriul țării noastre.

Donația se înscrie în lista proiectelor realizate de Green Group în cadrul platformei „Buzău Circular”, o colaborare între grupul de reciclare și Primăria municipiului Buzău ce își propune să vină cu soluții pentru dezvoltarea orașului în spiritul economiei circulare, al regenerării resurselor și naturii.

Despre Green Group

Green Group este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul reciclării în Europa, cu activitate în reciclarea tuturor fluxurilor majore de deșeuri, inclusiv PET, sticlă, deșeuri electrice și electronice (DEEE), lămpi și baterii. Are cea mai mare capacitate instalată de reciclare din România și una dintre cele mai mari din Europa, procesând anual peste 460.000 de tone de deșeuri.

Cu investiții în valoare de 170 milioane euro, Green Group are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri și este un pilon important al economiei circulare în România. Din Green Group fac parte: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deșeuri PET), GreenFiber International (lider european in producția de fibră sintetică), Green WEEE (lider de piață în tratarea și reciclarea DEEE-urilor), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deșeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deșeurilor), cât și Green Resources Management (implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor pentru deșeurile de ambalaje).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker