Economic

5 sfaturi pentru o mașină mereu curată și organizată

O mașină curată este esențială pentru a te bucura de drumurile zilnice și de activitățile pe care le desfășori. Curățarea mașinii este un moment plin de satisfacție și, chiar dacă obișnuiești să mergi des, poate lunar, cu mașina la spălătorie, câteva obiceiuri te vor ajuta să păstrezi curățenia cât mai mult timp. 

În special în interior, curățarea tuturor zonelor greu accesibile poate fi o corvoadă, iar curățenia poate fi amânată iar și iar, până când mașina ajunge într-o stare deplorabilă. Murdăria și praful se depun rapid și nu trebuie să fii om de știință ca să îți imaginezi câți microbi și germeni se ascund acolo. 

Indiferent dacă ești la volanul unei mașini de serviciu, una de familie, un SUV ori un sedan, cu siguranță îți vor fi utile informațiile din acest articol, despre cum poți avea o mașină mai curată și mai organizată, pentru mai mult timp. 

Din fericire, există câteva trucuri ușoare, care te vor ajuta să ții lucrurile sub control, astfel încât murdăria să nu se mai acumuleze, iar dezordinea să nu pună stăpânire pe mașina ta. 

1. Păstrează șervețele umede în mașină

Un pachet de șervețele umede este tot ce ai nevoie pentru a șterge frecvent praful, a curăța orice urmă de murdărie. Indiferent dacă ai sau nu copii mici, șervețelele umede sunt modalitatea rapidă de a păstra curate suprafețele dure din mașina ta, inclusiv bordul, portierele sau orice alt plastic interior. Poți alege șervețele umede obișnuite, pentru mâini, sau poți opta pentru șervețele specializate pentru curățarea suprafețelor. Indiferent de alegerea pe care o faci, mai întâi efectuează un test pentru a te asigura că suprafețele nu vor fi afectate. 

2. Pune huse auto

Tapițeria este unul dintre primii factori care favorizează murdăria. Este de ajuns ca niște mâncare sau un pix să păteze și lucrurile nu vor mai fi niciodată la fel. Cu ajutorul unor huse auto, poți proteja scaunele din mașină și poți restabili curățenia, spălându-le ori de câte ori este nevoie. 

3. Preșulețe pe jos

Similar cu tapițeria banchetelor, și mocheta mașinii trebuie protejată cu niște covorașe de calitate. Poți alege unele din cauciuc, care vor stopa inclusiv umezeala și noroiul. Nu uita de tavița pentru portbagaj, care va diminua eventualele pagube produse de vărsarea pungilor cu cumpărături ori biciclete și trotinete murdare pe roți. 

4. Păstrează curate suporturile pentru pahare

Ușor de zis, dar greu de făcut. Suporturile pentru pahare sunt unul dintre acele locuri unde este extrem de greu să cureți, dar unde se acumulează cea mai multă murdărie. Resturile de mâncare, ambalajele de bomboane, sucuri vărsate, toate se vor transforma într-un strat gros de mâzgă pe care nu vei mai avea cum să o scoți prea ușor. Pentru a preveni aceasta situație, cumpără câteva forme pentru brioșe, din silicon, și pune-le în suporturile pentru pahare. În acest mod, ori de câte ori vrei să faci curat, poți scoate formele de brioșe și le poți spăla foarte ușor. 

5. Ține mereu o pungă pentru gunoi

Un coș de gunoi în mașină poate suna deplasat, dar adevărul este că nu există ceva mai practic. Gândește-te: unde pui gunoiul atunci când ești la volan? Mai mult ca sigur în arunci pe jos, în spate, îl îndeși în portieră, ori în suporturile pentru pahare. Va dura destul de mult timp până vei strânge toate ambalajele și resturile împrăștiate prin mașină, timp în care mizeria se va extinde. Cel mai simplu este să ai mereu la îndemână o pungă în care vei arunca foarte convenabil gunoiul, astfel încât la finalul fiecărui drum vei putea arunca toată mizeria acumulată și poți lăsa mașina curată în urma ta. 

 

Articole similare