Politic

Social-democrați și liberali buzoieni, alături la Gala Premiilor CONAF

Pe 6 martie, a avut loc Gala „Women in Economy”, eveniment organizat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), care reunește doamnele din domenii diferite de activitate, femeile care au reușit să facă performanță la nivel național și care au avut rezultate deosebite în economia românească.

Ajunsă la cea de-a V-a ediție, Gala s-a bucurat de prezența politicienilor de top, precum premierul Nicolae Ciucă, care a susținut că egalitatea de gen și drepturile femeilor trebuie să rămână un obiectiv prioritar pe agenda politică națională și europeană: „În numele Guvernului României, îmi revine onoarea de a vă adresa felicitările, dar și mulțumirile noastre pentru aportul dumneavoastră substanțial la tot ceea ce a devenit societatea românească în ultimii ani: o societate tot mai incluzivă, mai coezivă, deschisă către inovare și progres, și nu în ultimul rând, cu un respect crescut față de egalitatea de gen”.

Și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că rolul femeilor este esențial atât la nivel personal, cât și profesional, adăugând că o analiză a experților a arătat că participarea întârziată a femeilor la ocuparea forței de muncă și antreprenoriat a costat lumea aproximativ 15 la sută din PIB-ul său: „Știu că nu e ușor să fii femeie în România și, pe lângă rolul de mamă și soție, să joci rolul de adevărat contabil al familiei. O răspundere grea mai ales într-o perioadă dominată de crize sociale majore, precum în ultimii 2-3 ani, cu pandemie și război, care au apăsat tot mai puternic pe umerii femeilor”.

Liberalii buzoieni, printre invitați

La evenimentul de la Ateneul Român au participat și liberalii buzoieni, în frunte cu deputatul Gabriel Avrămescu și prefectul , invitați de către președintele CONAF Buzău, Alina Alexandra Manolache. Aceștia au susținut, de asemenea, importanța femeilor în economia românească și implicarea acestora în domenii de importanță majoră din țara noastră.

„Un eveniment de înaltă ținută, devenit deja tradiție, la care am luat parte cu mare bucurie alături de doamne din mediul antreprenorial buzoian, care au reușit în afacerile pe care le dețin, prin efort, implicare și  dăruire, doamne care pot reprezenta un model pentru comunitate. Evenimentul din această seară, organizat la Ateneul Român, care a reunit  antreprenori cu viziune și vocație din toate colțurile țării, vine să demonstreze, încă o dată, că mediul de afaceri, implicit doamnele care luptă pentru a reuși în proiectele în care investesc  resurse importante, dar și suflet, trebuie sprijinit, trebuie susținut de către statul român, de către cei care au putere de decizie”, a transmis prefectul Țiclea.

Ministrul Romașcanu, reîntâlnire cu o fostă colegă de liceu

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu a fost, de asemenea, prezent la Gala „Women in Economy”, iar acestuia i-a revenit onoarea de a decerna marele premiu din cadrul evenimentului. Printre invitați, ministrul buzoian a regăsit și o fostă colegă de la Colegiul „B.P. Hasdeu”, director general-comandat al Spitalului Militar, Florentina Ioniță, pe care a caracterizat-o drept o femeie „specială și o mare sufletistă”, de a cărui prezență s-a bucurat. „Mie mi-a revenit onoarea de a acorda Marele Premiu al Galei doamnei avocat Otilia Sava, coordonatoarea organizației «Alături de Eroi», o mare susținătoare a păstrării memoriei eroilor noștri, oameni datorită cărora avem limba strămoșilor și țara întreagă. Felicitări și doamnei Cristina Chiriac, președinta CONAF pentru energia nemăsurată pusă în serviciul antreprenorialului feminin!

P.S. O mare bucurie a fost reîntâlnirea cu General Maior Florentina Ioniță, comandantul Spitalului Militar, colega mea de la liceul Hasdeu din Buzău, o femeie absolut specială, o mare sufletistă, premiată și domnia sa într-o ediție anterioară”, a transmis Lucian Romașcanu.

Articole similare