Economic

4 sfaturi de care să țineți cont când vine vorba de alegerea unui covor

Un covor poate servi ca punct de plecare accesibil pentru a eleva un spațiu sau pentru a pune în valoare o casă. Scopul unor covoare ieftine sau scumpe este de a contura un spațiu, de a stabili coeziunea și, mai presus de toate, de a ancora o cameră.

Covoarele suportă multe din partea noastră în casele noastre, sunt călcate, jucate, șterse, pătate, dar ne oferă totuși căptușeală și confort pentru picioarele noastre și schimbă aspectul și senzația întregii încăperi. Ele suportă multă uzură din partea familiei noastre, inclusiv a copiilor, a animalelor de companie și a vizitatorilor.

Un covor care începe să arate uzat și obosit, este pătat și, în unele cazuri, începe să emită un miros este un indiciu al unui covor care și-a depășit timpul și ar trebui înlocuit. Sau, s-ar putea să doriți, de asemenea, să împrospătați camera cu un aspect nou. Dacă covorul dvs. prezintă oricare dintre aceste semne sau sunteți în căutarea unei schimbări, atunci veți dori să începeți să căutați unul nou.

Atunci când selectați un covor, trebuie să parcurgeți câteva considerente cheie. Iată cele mai utile sfaturi pentru a alege covorul perfect pentru propriul spațiu.

Luați în considerare mai întâi dimensiunea covorului.

Un prim pas esențial în alegerea unor covoare ieftine este găsirea măsurătorilor corecte. Experții spun că acest lucru este determinat de dimensiunea camerei, precum și de amplasarea și scara mobilierului.

Un covor sau o mochetă de dimensiuni potrivite poate să împământeze mobilierul și să creeze zone separate. Un covor este deosebit de util în camerele mari, întinse, unde cumpărătorilor le este greu să își imagineze cum ar locui în casă și cum ar aranja spațiul.

Un covor prea mare poate face ca un spațiu să se simtă înghesuit, iar un covor prea mic poate lăsa o cameră rece și incompletă. Covorul de dimensiunea potrivită poate face toată diferența în ceea ce privește impactul, așa că merită investiția suplimentară.

Apoi, restrângeți culoarea și/sau modelul.

Experții îmbrățișează modelul și culoarea atunci când decorează o casă, deoarece oferă un mare interes vizual și profunzime.

Selecțiile lor de covoare ieftine include totul, de la covoare turcești de epocă până la covoare orientale serigrafiate. Selecția culorilor și a modelelor are ca scop crearea unui echilibru în spațiu. Dacă un expert folosește un covor geometric îndrăzneț, va merge pe culori solide cu pernele și lenjeria de pat.

Covorul trebuie să corespundă cu pereții, podelele și accesoriile tapițate. Acest principiu de design creează un aspect general care nu este prea neutru și monoton.

Uneori, experții aleg să suprapună mai multe covoare ieftine. De exemplu, mai multe covoare din fibre naturale de iută în dimensiuni de cameră care pot fi suprapuse cu covoare mai puțin costisitoare. Această metodă permite obținerea unor aspecte proaspete și diferite în cadrul proiectelor.

Nu uitați de calitate – face diferența.

În timpul decorării, luați în considerare calitatea covorului, care face diferența în ceea ce privește efectul general asupra spațiului – chiar dacă acesta este doar așezat pe podea.

Mobilierul de calitate și durabil elevează un spațiu, ceea ce este întotdeauna obiectivul. Cu toate acestea, experții recomandă evitarea covoarelor din lână și a celor de tip shag, care pot fi dificil de întreținut. Ambele pot să se desprindă și pot fi dificil de curățat după case deschise foarte aglomerate, mai ales în lunile de iarnă, când cizmele de zăpadă se întâlnesc inevitabil cu covoarele din când în când.

Știți când să investiți și când să navigați în secțiunea de reduceri.

Un dezavantaj al achiziționării de covoare este că acestea pot fi scumpe. Experții spun că prețul tinde să escaladeze semnificativ între covoarele de 240 pe 340 cm și cele mai mari de atât, care pot ajunge cu până la 50% mai mult. Cu cât este mai mare covorul, cu atât este mai mare prețul.

Un moment bun pentru a vă răsfăța cu un covor este atunci când vă simțiți încrezător că articolul completează aspectul dorit al casei dumneavoastră într-un mod atemporal pentru dumneavoastră.

Dacă sunteți un decorator în serie sau aveți copii mici, s-ar putea să nu fie cel mai bun moment pentru a vă răsfăța.

Pentru cei care caută o cale mai accesibilă, experții recomandă achiziționarea unor covoare ieftine neutre, țesute dintr-un material precum sisal sau adăugarea altor finisaje și materiale de calitate în cameră.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker