Actualitate

Militari americani, la defilarea de 1 decembrie de la Buzău

Și parada de Ziua națională a României de anul acesta va fi una impresionantă, ca în fiecare an, iar autoritățile de la Buzău anunță că circa 450 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Direcția Poliției Locale, precum și 70 de mijloace tehnice, dintre care 10 aeronave îi vor încânta pe buzoienii care vor veni pe Calea Eroilor, la ora 11.00.

Elementul de noutate de anul acesta este, însă, prezența militarilor americani, parte din Divizia 101 Aeropurtată (101st Airborne Division – Air Assault), care desfășoară mai multe exerciții în țara noastră, alături de militarii români. „Pe timpul defilării, vor putea fi vizionate mașinile de luptă ale infanteriei MLI – 84 M – <Jderul>, sistemele antiaeriene <Ghepard>, aruncătoarele de proiectile reactive nedirijate cu bătaie mare <LAROM>, precum și alte echipamente din dotarea marilor unități și unități din Garnizoana Buzău.

Elementul de noutate, privind defilarea din acest an, este participarea cu militari și tehnică străină aparținând partenerului strategic SUA, care a dislocat în România  un Task Force format din militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate. Parte din acești militari derulează un program consistent de exerciții împreună cu militarii Diviziei 2 Infanterie <Getica>, cât și cu aliați de pe teritoriul țării noastre”, se arată în comunicatul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Ceremonia este organizată de către Garnizoana Buzău în colaborare cu Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria Municipiului Buzău.

Articole similare