Educație

Elev buzoian admis cu media 3,54 la Matematică-Informatică

Așa cum era de așteptat, cele mai mari medii de admitere au fost înregistrate la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, unde șapte elevi cu media 10 s-au înscris la specializările Matematică-Informatică, Științe ale Naturii și Filologie. Aceștia au absolvit Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” (doi elevi), Școala Gimnazială nr. 11 (unul), Școala Gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat (doi) și Colegiul Național „B.P. Hasdeu” (doi). La acest colegiu, ultimul elev admis are media 9,21, la specializarea Filologie, iar ultima medie la Matematică-Informatică-bilingv este 9.55.

Reamintim că la Evaluarea Națională Buzăul a avut nouă absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media 10,00. Ei provin de la Colegiul Național „B.P. Hasdeu” (doi elevi), Școala Gimnazială „Aviator Mircea T. Bădulescu” (doi), Școala Gimnazială nr. 11 (doi), Școala Gimnazială nr. 1 Rm. Sărat (doi) și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret” (unul). La nivel național sunt 140 de absolvenți de clasa a VIII-a care au intrat la liceu cu media de admitere 10, potrivit repartizării computerizate ce a fost publicată joi, 14 iulie, de către Ministerul Educației.

Primele cinci licee din Buzău, în funcție de media de admitere din acest an, sunt Colegiul Național „B.P. Hasdeu”, urmat de Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, unde ultima medie de admitere a fost 8.80 la Științe Sociale și 8.79 la Matematică-Informatică. La diferență mică, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”  ultima medie de admitere a fost 8.52 la Filologie și 8.24 la Matematică-Informatică. Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” a avut ultima medie de admitere 8.13 la Filologie și 8.02 la Matematică-Informatică. Imediat, pe locul cinci, Colegiul Național „Alexandru Vlahuță” Râmnicu Sărat a avut medii mari de admitere la specializarea Matematică-Informatică, respectiv 8.78, în timp ce ultima medie la Filologie a fost 7.68.

La polul opus au fost și licee unde elevii au fost admiși cu medii foarte mici. De exemplu, la Liceul Teoretic Nehoiu, la profilul Real, un elev a fost admis cu media 3,54, la profilul Matematică-Informatică. Cu o medie și mai mică, 3,00, a fost admis un elev la Liceul Tehnologic „Traian Săvulescu” din Râmnicu Sărat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker