Economic

2 rețete și trucuri pentru cel mai bun cașcaval pane

Mâncărurile gătite pane sunt întotdeauna gustoase, fie că este vorba de fileuri de pește, carne de pui sau chiar legume. Una dintre rețetele preferate ale copiilor, dar care este savurată și de adulți, este cașcavalul pane. Consistența cașcavalului îl face ideal pentru gătire la temperatură înaltă, pentru că se topește și gustul grăsimii devine mai puternic. Învelit în pesmet și ou, își păstrează forma, iar textura devine irezistibilă. Chiar dacă rețetele de cașcaval pane nu sunt foarte complicate, este bine să le pui în practică pe cele mai bune. De asemenea, este important să cunoști anumite detalii care asigură reușita preparatului. Descoperă în continuare 2 rețete delicioase și câteva trucuri pentru un cașcaval pane de nota 10.

1. Omletă din cașcaval pane și cârnați afumați

Ingrediente

Omleta din cașcaval pane și cârnați afumați este delicioasă dacă folosești cașcaval afumat cu piper și cârnați de casă, afumați tradițional. Pentru a o găti, îți trebuie următoarele ingrediente:

  • 200 g de cașcaval afumat;
  • 3 ouă;
  • 100 g de făină;
  • 1 lingură de smântână rece;
  • câteva felii de cârnat afumat.

Mod de preparare

Bate ouăle cu puțină apă rece, apoi adaugă smântâna și amestecă în continuare, până obții o compoziție omogenă. Taie cașcavalul afumat în felii de 1 cm grosime și 3-4 cm lățime. Trece-le prin ou, apoi prin făină și iar prin ou. Prăjește feliile de cașcaval împreună cu cele de cârnat, la foc mediu. Când sunt aproape gata, pune peste ele amestecul de ouă rămas. Dacă nu este destul, mai adaugă un ou la amestec. Fii atent să nu arzi omleta și întoarce-o la timp. Când este făcută bine pe ambele părți, stinge focul și servește-o cu castraveți în oțet, murături sau cu ce garnitură îți place.

2. Cașcaval pane cu ierburi aromatice

Ingrediente

Pentru a găti această rețetă de influență mediteraneană, ai nevoie de:

  • 100 g de făină;
  • 3 ouă;
  • 200 g de pesmet;
  • 400 g de cașcaval;
  • 1 linguriță de ierburi aromatice.

Mod de preparare

Amestecă ouăle cu puțină apă, pentru a se bate mai bine. După ce te asiguri că amestecul este omogen, adaugă ierburile aromatice și mai amestecă puțin. Poți folosi orice amestec de ierburi, în funcție de preferințe. Cimbrul, rozmarinul, busuiocul și oreganoul sunt cele mai potrivite. Taie cașcavalul felii, apoi în bucăți de mărimea unui deget. Trece cașcavalul prin făină, ouăle bătute și pesmet, apoi iar prin ouă și pesmet. Este necesar să procedezi astfel pentru ca crusta să fie suficient de groasă și să reziste la prăjit. 

Poți prăji bucățile imediat sau le poți pune la congelator timp de 1 oră. Răcirea ajută la păstrarea formei chiar și la temperatură înaltă. Uleiul trebuie încins bine înainte de a pune cașcavalul. De asemenea, trebuie să folosești din abundență, deoarece cașcavalul trebuie scufundat complet. Prăjește bucățile de cașcaval la foc mediu, timp de 4-5 minute, apoi scoate-le pe prosoape de hârtie, pentru ca excesul de ulei să se scurgă. 

Trucuri pentru un cașcaval pane reușit

Dacă vrei ca preparatul tău să fie perfect, folosește următoarele trucuri:

  • folosește apă și smântână rece când amesteci ouăle. În acest mod, ouăle se fluidizează și amestecul aderă ușor la cașcaval;
  • asigură-te că feliile de cașcaval sunt bine învelite în crustă;
  • nu înțepa feliile când le întorci, pentru că își strică aspectul; folosește o spatulă sau un clește;
  • ține cașcavalul 30 de minute la congelator înainte de prăjire, pentru a-și păstra forma după prăjire;
  • servește imediat, pentru a profita de gustul intens și textura elastică.

Cașcavalul pane este o rețetă care place oricui. Este potrivită atât pentru micul dejun, cât și pentru prânz și cină. Dacă gătești cașcavalul după rețetele de mai sus și ții cont de trucurile noastre, vei obține un preparat delicios.

Articole similare