Economic

10 activități pentru copii de făcut în vacanța de vară

Vacanțele de vară sunt extrem de benefice pentru copii, mai cu seamă că au atât de mult timp liber la dispoziție pentru a se relaxa. Vacanța de vară este o oportunitate pentru cei mici de a se implica în cele mai diverse activități relaxante și distractive, dar și educative. Mai mult decât atât, vacanțele înseamnă mai mult timp în familie, ceea ce le face momentul oportun pentru a călători, pentru a dobândi noi experiențe și pentru a explora lumea înconjurătoare. 

În cele ce urmează, te vom inspira cu câteva idei de activități pentru copii de făcut în vacanța de vară. Asta în cazul în care duceai lipsă de idei în a-i face copilului tău vacanța de vară mai fericită! 

1. Plantarea unei mici grădini 

Dorești ca cel mic să aibă parte de o vacanță frumoasă de vară? Îți sugerăm să-l încurajezi pe cel mic să-și creeze propria sa grădină. Dacă locuiți la curte, cel mic poate avea grijă de o plantă sau poate planta legume și flori în mica sa grădină. Poate fi de-a dreptul distractiv și educativ ca cel mic să creeze micul său spațiu în grădină, în care să poată planta și avea zilnic grijă de plante. Chiar dacă locuiți la bloc, asta nu înseamnă că nu se pot folosi diverse ghivece sau jardiniere! 

2. Planificarea unei excursii 

Fie ele de o zi, de weekend sau de mai multe zile, excursiile în familie au o importanță mare pentru copii, dar și pentru părinți. De cele mai multe ori, prinși în rutina zilnică, părinții nu au suficient timp să discute cu cei mici. Astfel, vacanțele pot încuraja dezvoltarea celor mici, ce se joacă și explorează alături de părinți lumea înconjurătoare. 

3. Mersul la piscină sau la plajă 

Bălăceala cu siguranță se numără printre cele mai plăcute și așteptate activități în vacanța de vară a celor mici. Așadar, nu ezita să mergi cu copilul tău la piscină sau la mare ori de câte ori ai ocazia. Nu uita de jucăriile pentru plaja, pentru ca activitatea să fie una distractivă! 

4. Activități ce implică mișcarea 

Fie că este vorba de plimbări în parc, plimbări cu bicicleta, săritul în trambulină, șotron sau alte jocuri bine cunoscute de cei mici, activitățile ce implică cât mai multă mișcare sunt recomandate pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Mai mult decât atât, sunt moduri distractive ca cei mici să petreacă mai mult timp cu familia sau alți copii și să facă mișcare. 

5. Trasee cu obstacole în parcuri de aventură 

Există numeroase parcuri de aventură pe care le poți explora alături de copilul tău. Dotate cu trasee cu obstacole, acestea sunt un mod distractiv și interactiv pentru ca cei mici să-și consume energia, să-și antreneze forța musculară, atenția, agilitatea și coordonarea ochi-mână. 

6. Seară de filme în familie 

O altă idee distractivă pentru vacanța de vară este stabilirea unei zi din săptămână în care să organizați o seară de film. Orientează-te spre filme educative, potrivite pentru vârsta copiilor. Nu uita de popcorn și nachos! 

7. Jocuri de societate 

Un alt exemplu de activitate nu numai distractivă, dar și educativă, sunt și jocurile de societate. De asemenea, și aici poți alege o zi pe săptămână dedicată unor astfel de jocuri în familie. Îți sugerăm să alegi jocuri de societate pentru copii de la De-a joaca, adaptate vârstei copilului și pe placul său. 

8. Crearea unui atelier artistic 

Încurajează copilul să descopere noi abilități și pasiuni, pe care să le poată dezvolta cu brio în timpul vacanței de vară. Un atelier de artă, de exemplu, poate fi o idee excelentă de a încuraja spiritul artistic al copilului tău. Fie că este vorba de desen, pictură, decupat și lipit, modelarea formelor din plastelină, arta origami, activități de art&craft, toate acestea sunt activități extrem de educative pentru copii. 

9. Cursuri de înot, instrumente muzicale sau limbi străine 

Știm că este vacanța de vară, însă cu atât mai mult cel mic are tot timpul necesar pentru a învăța lucruri noi. Înscrie-l pe cel mic la cursuri de înot, ideale pentru deprinderea unei noi abilități, cursuri la un instrument muzical, cu rol major în dezvoltarea celor mici sau cursuri de limbi străine, ce deschid copilului noi orizonturi. 

10. Spectacole de teatru 

Concertele și spectacolele de teatru sunt alte idei distractive cu un rol major în dezvoltarea copiilor. Mergeți împreună la spectacole de teatru în aer liber, dedicate întregii familii, pentru a-i induce copilului pasiunea pentru artă și cultură. 

Sperăm că am reușit să te inspirăm cu aceste idei de activități distractive pentru copii în vacanța de vară. În acest fel, cel mic își va putea dezvolta creativitatea, atenția, concentrarea, abilitățile de comunicare, încrederea în sine, independența, inteligența emoțională și multe altele. Tu ce activități ai încercat cu copilul tău?

Articole similare