Echipa de fete gimnaziu a C. N. Pedagogic  „Spiru Haret” Buzău a câștigat, pentru a patra oară consecutiv, faza județeană la baschet din cadrul Concursului Național „Olim­piada Gimnaziilor”, organizat de Ministerul Educației Na­ționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Fetele, antrenate de profesorii Oana Borcilă și Bogdan Hrițcu, s-au confruntat, în Sala CSS, cu echipele altor școli gimnaziale, cum ar fi: Școala „G. E. Palade”, profesor Mihai Crăciun, Școala „Ion Creangă”, profesor Dragoș Boboc, și Școala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”, profesor Nicolae Narcis, toate participante la Olimpiada Gimnaziilor.

În ultimii 3 ani, fetele de la Pedagogic au participat la trei faze zonale (2016, 2017 și 2018) și la două turnee finale (2016 și 2018), clasându-se astfel în primele opt școli din România de două ori.

În finala județeană, cu o asistență numeroasă și o atmosferă frumoasă creată de colegii jucătoarelor celor două echipe, fetele de la Pedagogic au jucat împotriva celor de la școala “G. E. Palade” și au câștigat cu scorul de 37-22, obținând dreptul de a participa la faza zonală (semifinala) alături de alte școli care au câștigat faza județeană din Vrancea, Brăila, Tulcea, Galați și Constanța.

Turneul se va desfășura la Constanța, urmând ca data întrecerii să se stabilească în zilele următoare. „A fost o finală aprig disputată, cu momente frumoase de baschet oferite de ambele echipe. Fetele noastre și-au dorit mult victoria și mă bucur pentru ele. Felicitări!”, a declarat profesorul Oana Borcilă.

CSS Buzău: Taisia Ră­ileanu, Patrisia Ganea, Alina Mustățea, Ana Cristea, Denisa Caloian, Ioana Țicleanu, Maria Iacob, Cristina Stîngă, Cătălina Ionescu Medvediuc și Miriam Borcilă.

Clasament:

  1. Colegiul Național Pe­da­gogic „Spiru Haret
  2. Școala Gimnazială „G. E. Palade”
  3. Școala „Ion Creangă”
  4. Școala „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”

Fetele de liceu, calificate la turneul final!

Și echipa de fete a Colegiului Pedagogic, dar de nivel liceal, a reușit o performanță mare pentru sportul școlar buzoian, calificându-se la turneul final din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, alături de alte șapte echipe din România. Faza finală se va desfășura în perioada 7-10 martie, la Alexandria.

Chiar dacă acolo vor veni fete legitimate de la diferite cluburi sportive, care au oarece experiență competițională, fetele de la Colegiul Național „Spiru Haret”, unde nu este nicio fată legitimată, vor să facă o figură frumoasă. „Știu că nu o să fie ușor, acolo vin fete care joacă baschet la nivel de performanță, cu ani mulți de pregătire în spate. Pentru noi este important că am ajuns acolo și să fii în primele opt licee din România, este o performanță remarcabilă pentru noi”, a declarat profesorul Bogdan Hrițcu.

DISTRIBUIȚI
loading...