Adnan  al Aloul, doctorul palestinian care s-a alăturat, în 2018, echipei medicale din Spitalul Râmnicu Sărat, a mai bifat o reușită pentru unitatea medicală municipală. El a fost angajat la jumătatea anului trecut în urma unui concurs organizat de conducerea unității me­di­cale, care a dorit „să revigoreze chirurgia lapa­roscopică”, după cum a precizat directorul medical Felicia Vasile.  Reamintim că medicul medicul Adnan  al Aloul, la scurt timp după ce a fost numit pe post la Spitalul din Râmnicu Sărat, a realizat o intervenție laparoscopică la un pacient care suferea de ulcer gastric perforat, operația fiind o reușită.

Acum, la mai puțin de un an de la angajare, medicul Adnan  al Aloul bi­fează la Spitalului municipal Râmnicu Sărat o nouă premieră me­di­cală,  de această  dată fiind vorba des­­pre extirparea unei tumori gigant la sân, la o femeie în vârstă de 59 de ani. Femeia avea o tumoare la sân, ce s-a dove­dit a fi de dimensiunea unei mingi de handbal, după cum precizează directorul medical Felicia Vasile.

Mai întâi i-au fost făcute femeii analize,  biopsie, care au indicat că tumoarea era de natură benignă. În urma unei operații solicitante, care a durat mai bine de două ore, medicii râmniceni  au extirpat tumoarea „cu dimensiunile de 20 cu 25 centimetri”, după cum precizează medicul  Adnan  al Aloul, prin mastectomie totală.

În alte condiții, „astfel de cazuri ajungeau spre rezolvare în spitalele din Ca­pi­tală”, spune directorul me­­di­­­­cal Felicia Vasile, care precizează că este vorba de o reușită, dar că o astfel de situație constituie o norma­litate. Medicul Adnan  al Aloul  a intrat în operație cu o echipă formată din medicii Andrei Cemurtan și Sorin Șavga.

În prezent, la Spitalul municipal Râmnicu Sărat lucrează trei medici de chirurgie generală și doi medici ortopezi.