• După un concurs senzațional și un adevărat tur de forță

Peste 300 de atleți din 14 țări și din România s-au aliniat la startul celei de-a 64-a ediții a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, competiție găz­­duită pentru al treilea an consecutiv de Cluj Napoca, pe superba “Cluj Arena”. Cu această ocazie, atleta Gloriei Buzău Marina Andreea Baboi, eleva profesoarei Doina Voinea, revenea la Cluj Napoca în calitate de învingătoare în ultimele două ediții ale Internaționalelor în proba de 100 de metri, dar și de câștigătoare, anul trecut, a probei de 200 de metri.

La startul probei de 100 de metri, alături de campioana noastră s-au aliniat sportive de mare valoare din cinci țări: Turcia, Israel – Olga Lenskay, cu recorduri personale mai bune ca ale Marinei-, Moldova – Diana Podoleanu, campioana en-titre în probele de sprint ale țării vecine-, Kîrghistan – Olga Bulanova, alergătoare de Golden League, de asemenea cu recorduri personale mai bune decât ale Marinei –  și România, cu Andreea Grecu, fosta campioană a României și medaliată la finalele nationale în aceasta probă, dar și cu Ioana Gheorghe, multiplă medaliată în finalele na­ționale la sprint.

Marina Baboi a dovedit încă o dată că este un om de concurs extraordinar, câș­tigând atât calificările, cât și finala probei în fața ­sprin­terelor din Kîrghistan și Israel, clasate în această ordine pe locurile 2 și 3 ale podiumului și, pentru al treilea an consecutiv, a devenit campioană internațională a României în această probă, trofeu cu care a atins o bornă cu adevărat senzațională: 50 de titluri de campioană națională în carieră! Turul de forță al tinerei viteziste buzoiene a continuat în proba de ștafetă 4×100 de metri, unde Marina Baboi a fost ultimul schimb al ștafetei feminine a României, asigurând o victorie facilă pentru delegația țării noastre în această probă.

Singura cu trei medalii de aur

În cea de-a doua reuniune a Campionatelor Inter­naționale, buzoianca a luat startul și în proba de 200 de metri, unde a avut de înfruntat alergătoare din cincii țări, plus România. Marina a făcut o cursă perfectă, la 3 sutimi de secundă de recordul personal, conducând cursa cap-coadă și apărându-și cu succes titlul cucerit în 2018 în această probă. Marina Baboi a fost singura atletă care a adus României trei medalii de aur la această ediție a Internaționalelor, cum, de altfel, în 2018 a fost singura sportivă din România cu două medalii de aur! Palmaresul Marinei la Internaționalele României a ajuns la șase titluri de campioană și o medalie de bronz, iar în vitrina de trofee sunt acum nu mai puțin de 52 de titluri de campioana națională în carieră. Pentru Marina, urmează finalele naționale la tineret de la Pitești, de pe 14 și 15 iunie, și deplasarea la Jocurile Europene de la Minsk, din 19-30 iunie.

DISTRIBUIȚI
loading...