Actualitate

Lecția cutremurului, o lecție de informare din partea pompierilor buzoieni

Au trecut 42 de ani de la cea mai mare catastrofă înregistrată în timp de pace din întreaga noastră istorie. În 4 martie 1977, ora 21:21:22, România a fost lovită timp de 56 de secunde de un cutremur de 7,2 grade pe scara Richter cu epicentrul în zona seismică Vrancea.

Cutremurul a fost al doilea ca putere din istoria românească a secolului XX, un alt cutremur de 7,4 grade pe scara Richter afectând țara noastră în dimineața zilei de 10 noiembrie 1940. ,,Evenimentul din 1977 a fost însă cu mult mai devastator, bilanțul acestuia fiind peste 1.570 decedați, aproximativ 11.300 răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite”, scriu, pe pagina de socializare a instituției, pompierii buzoieni, care țin să reamintească cu această ocazie importanța activităților preventive pe care ei le desfășoară precum campania “NU TREMUR LA CUTREMUR”.

Campania națională de informare și pregătire a populației pentru cutremur „Nu tremur la cutremur” este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.  Informații precum situații care pot apărea în locuință, pe stradă, la serviciu, în centre comerciale și la școală, se găsesc pe nutremurla­cutremur.ro/. „Faptul că mișcările seismice nu au ciclicitate și se produc la intervale diferite de timp ne face să uităm că prin cunoașterea modului de pregătire și comportare înaintea, în timpul și după mișcarea seismică, ne putem salva viața noastră și a celor dragi nouă. Pentru a transmite un mesaj unitar către populație conținând informațiile corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui seism, I.G.S.U. desfășoară Campania Națională de informare și pregătire <NU TREMUR LA CUTREMUR>”, mai transmit pompierii buzoieni.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker