O echipă întreagă pleacă, alta este gata să îi ia locul. Lotul echipei de handbal feminin de la Gloria va cunoaște transformări profunde în urmă­toarea perioadă. Tran­sfe­rurile, negociate anterior, au devenit oficiale odată cu finalul campionatului, astfel că echipa buzoiană a fost în măsură să anunțe câteva lovituri, la Gloria urmând să ajungă câteva proaspete campioane de la SCM Rm. Vâlcea!

Pe lista jucătoarelor care vor veni la Buzău de la noua “regină” a handbalului feminin românesc ­fi­gurează nume importante, precum cele ale portăriței austriece Petra Blazek (31 de ani), pivotului sârb Ma­rija Petrovic (25 de ani), interului tunisian Ines Khouildi (34 de ani) și al centrului Andreea Pricopi (25 de ani). De asemenea, Gloria le-a mai acontat pentru sezonul viitor pe Oana Apetrei (pivot, 33 de ani, Măgura Cisnădie), Andreea Taivan (extremă, 22 de ani, Minaur Baia Mare) și Raluca Petruș (inter, 20 de ani, CSU Cluj Napoca).

Cine a plecat?

Pentru mai multe dintre jucătoare, partida cu Du­nărea Brăila, care a încheiat sezonul intern, a fost ultima în tricoul Gloriei, Dziana Ilyna, Marija Gedroit, Cristina Nan, Yulia Kha­vronina și surorile Diana și Mădălina Predoi urmând să evolueze din sezonul viitor la alte echipe.

Și la acest capitol, așa cum lista sosirilor este în continuare deschisă, și cea a plecărilor poate suferi modificări de la o zi la alta. Însăși problema tehnicia­nului care va conduce echipa în sezonul viitor este departe de a fi rezolvată. Locul lui Romeo Ilie, care a și anunțat că va reveni ca “secund”, ar putea fi luat, la nivel de zvonuri, de Alexandru Weber (Măgura Cisnădie), Ion Crăciun (Corona Brașov) ori Adrian Vasile (secund CSM București).