Șoc după șoc în handbalul buzoian în decurs de doar câteva zile. După ce, duminică, echipa feminină a Gloriei a fost surclasată de lidera campionatului, SCM Rm. Vâlcea (29-22), marți seară a fost rândul băieților de la HC Buzău să părăsească cu capetele plecate Sala Sporturilor din Constanța.

În primul meci din 2019, al doilea al returului, ca și în cazul fetelor, adversara elevilor lui Eliodor Voica a fost una dintre protagonistele campionatului și una dintre favoritele la titlu, Dobrogea Sud. În primul sfert de oră, handbaliștii buzoieni s-au ridicat la înălțimea așteptărilor și au pus ­pro­bleme serioase gazdelor, pe care le-au condus cu 5-3 (minutul 8) și 8-7 (minutul 15). Dar cu 8 minute înainte de pauză, Dobrogea s-a ­des­prins la 12-10, iar până la finalul primei părți echipa buzoiană n-a mai reușit să înscrie nici măcar un gol: 16-10 avantaj Constanța după primele 30 de minute.

HC Buzău, pentru care a debutat francezul Ibrahima Diaw, adus în această iarnă, n-a mai contat în repriza secundă, iar vicelidera a avut, la un moment dat, și 11 goluri avantaj: 25-14 (minutul 45)! S-a terminat 30-22, o înfrângere greu de dige­rat pentru echipa buzoiană, care a rămas în continuare cu numai 6 puncte și ocupă penultimul loc în clasament. Marcatori HC Buzău: ­Ma­rius Anton – 5 goluri, Claudiu Șimicu – 3 goluri, Ibrahima Diaw – 3 goluri, Liviu Mironescu, Petru Stroe, George Scarlat și Andrei Grasu – câte 2 goluri, Robert Burlacu, Mihai Asoltanei și Răzvan Istrate – câte 1 gol

Urmează, duminică, Poli Timișoara la Sala Sporturilor

Foarte importantă pentru HC Buzău va fi următoarea partidă. Duminică seară, de la ora 17,30, la Sala Sporturilor, într-un meci contând pentru etapa a 16-a, echipa buzoiană va primi vizita Politehnicii Timișoara, iar fără o victorie misiunea se complică extrem de mult.

DISTRIBUIȚI
loading...