joi, 22 octombrie 2020

Vrei sa ocupi locul 1 in Google? Invata cum sa alegi serviciile de gazduire web!

Locul pe care il ocupi in paginile cu rezultate ale cautarilor pe expresiile de interes este strans legat de experienta pe care o oferi utilizatorilor. Google tine cont de indicatorii de user experience in momentul in care listeaza siteurile, mai exact de timpul petrecut pe pagina, de numarul de pagini accesate intr-o sesiune si de rata de respingere. Printre factorii care influenteaza acesti indicatori se numara si un aspect pe care surprinzator de multa lume il subestimeaza: calitatea serviciilor de gazduire web. Afla in cele ce urmeaza care sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le urmaresti pentru a face cea mai buna achizitie!

Amplasarea serverului

Daca te-ai gandit sa alegi un furnizor de gazduire web extern in ideea ca vei beneficia de cele mai bune servicii, este cazul sa-ti revizuiesti ideea. Indiferent de tipul de hosting pe care il alegi, ideea este aceeasi: siteul tau este gazduit pe un server amplasat intr-un data center. Cu cat acesta este mai departe, cu atat site-ul tau se va incarca mai greu. Singura situatie care se accepta este aceea in care publicul tinta nu este cel roman, ci te adresezi, spre exemplu, americanilor. Piata locala este foarte generoasa, astfel ca nu va fi greu sa gasesti servicii premium pe plaiurile mioritice.

Garantia unui uptime de 99,99%

Nici mai putin, dar nici mai mult. Procentul de uptime se refera la perioda de timp in care site-ul tau este online in decursul unei luni. Cu cat acesta este mai mare, cu atat ai garantia ca vizitatorii tai vor putea accesa continutul la orice ora. Un uptime de 99,99% inseamna 4 minute/luna, deci 52 minute/an in care site-ul nu este conectat la server. Inutil sa mai evidentiem faptul ca un uptime mai mic iese din discutie atunci cand iti doresti ca siteul tau sa ajunga numarul 1 in Google. Inevitabil, probabil te intrebi de ce nu gazduire web cu un uptime de 100%. Simplu: pentru ca nu exista!

Certificatul SSL

Unii furnizori de gazduire web il ofera gratuit, in alte cazuri trebuie achizitionat contra cost. Indiferent cum preferi, trebuie sa stii ca certificatul SSL nu este optional. Protocolul HTTPS a devenit de cativa ani factor de ranking in motorul de cautare, asa ca nu rata sansa de a ocupa locul 1 in Google din cauza unui motiv atat de simplu de rezolvat.

Scalabilitate, ca-i mai buna decat toate

Poate ca siteul tau nu inregistreaza un trafic impresionant in primele luni de existenta, dar cu siguranta iti doresti ca lucrurile sa nu ramana astfel. Pe masura ce un site creste, planul de gazduire web trebuie sa fie adaptat noilor cerinte si nevoi. Astfel, trebuie sa te asiguri ca furnizorul tau pune la dispozitie mai multe pachete de hosting si ca poti face oricand un upgrade de resurse.

Suport tehnic disponibil non-stop

O companie de gazduire web care se respecta va oferi clientilor suport tehnic disponibil 24/7 indiferent de pretul planului pentru care opteaza. Verifica acest aspect inainte sa faci o achizitie, precum si modalitatile de contact si timpul mediu de raspuns. In cazul unei probleme tehnice, cu cat iei mai repede legatura cu un specialist, cu atat vei avea mai multe sanse sa nu pierzi pozitii in Google.

loading...
error: Content is protected !!