marți, 13 aprilie 2021

Viziunea liderului PNL Buzău despre dezvoltarea municipiului: Piața Dacia, transformată în piață de zarzavat pentru producătorii buzoieni

Niciun proiect de pe agenda municipalității care urmează să fie finanțat din bugetul din acest an – al cărui proiect a fost lansat în dezbatere publică – nu este pe placul președintelui organizației județene a Partidului Național Liberal, Gabriel Avrămescu. Acesta a declarat, luni, într-o conferință de presă, că Primăria se pregătește să cheltuiască banii publici într-un mod ,,ineficient” și îi îndeamnă pe pe buzoieni să ia atitudine. ,,Este momentul în care buzoienii trebuie să-și spună părerea (…) Este momentul ca toți buzoienii să scrie un mail de trei-patru rânduri (către primar, n.r.), să-și spună părerea (…) Pentru că în momentul de față o minoritate care nu e reprezentativă pentru orașul ăsta decide și cheltuiește banii orașului pe niște proiecte megalomanice. Și nu numai că-i cheltuiește, îi risipește, și ne vom trezi peste patru ani că vor trece pe lângă noi toate oportunitățile de dezvoltare”, a spus liderul PNL Buzău.

Avrămescu a declarat că prin modul de cheltuire al banilor, municipalitatea nu face nimic pentru a opri plecarea tinerilor din oraș;  nici măcar accesarea de fonduri europene pentru construirea de creșe nu ar fi o chestiune tocmai în regulă, atât timp cât, sugerează Avrămescu, Primăria ar putea să stea cu mâna întinsă la Ministerul Dezvoltării pentru o asemenea finanțare: „Cum putem să ținem tinerii în oraș? Le facem Casa Grădinarului, grajduri? Să facem cimitire? Așa ținem tinerii în oraș, sau să facem o sală de conferințe la Dacia? Eu nu am văzut în toată proiecția asta bugetară măcar inserată ideea de parc industrial în municipiul Buzău. N-am văzut inserată ideea de locuințe pentru tineri de tip ANL, deși Agenția Națională pentru Locuințe are programe în derulare pentru construcția unor astfel de imobile unor apartamente prin ANL. Ba, mai mult, am văzut la un moment dat într-o anexă că vrem să facem creșe prin fonduri europene. E un program deschis acum de Ministerul Dezvoltării pentru creșe; e foarte bine că vrem să accesăm și fonduri europene, dar să ne uităm și spre aceste finanțări care sunt la Ministerul Dezvoltării. Dar ca să vezi acuma trebuie să depunem proiecte și să intrăm într-o competiție serioasă, că asta se întâmplă”, a declarat deputatul Gabriel Avrămescu.

Acesta mai spune și că finațarea sportului buzoian intră tot la risipa banului public. „Pentru ce am risipit bani cu o echipă de fotbal care clar nu va promova niciodată în Liga 1 pentru că nu are voie? Risipim bani, de fapt aruncăm bani pe fereastră la o echipă de handbal unde nu numai că nu avem niciun jucător sau jucătoare din Buzău, dar nu avem nici grupe de copii și juniori. Și ca să fie dezmățul până la capăt, în 2021 dăm încă 3,2 milioane de euro. Dar oare un milion de euro nu ar fi suficient pentru o echipă care este în play-offul Ligii a 2-a, se bate la retrogradare spre Liga a 3-a sau o echipă de handbal care nu aduce plusvaloare orașului? Dar, pe de altă parte schemele de personal TESA de la clubul Gloria Buzău, oare cu cine or fi încărcate?”, a mai spus Avrămescu.

Dar, pentru a dovedi că nu știe doar să critice, președintele organizației județene a Partidului Național Liberal a și avansat propuneri de cheltuire judicioasă a banului public. Pe lângă cea prezentată mai sus, respectiv că ar prefera bani din bugetul național pentru construirea de creșe, Avrămescu a spus că în Piața Dacia ar putea fi organizată o piață în care să-și desfacă produsele producătorii agricoli din comunele județului. Moment în care mai-mai că îți vine să îți pară rău după fostul liberal Constantin Ionescu…

2 COMENTARII

  1. Sunt total de acord dar cu o condiție: dacă facem piață agroalimentară în piața Daciei să arăm bulevardele Bălcescu și Unirii ca să fie mai aproape producătorii de zarzavaturi.

  2. Mi se pare corect! Păi dacă se numește Piață, atunci piață să fie! Alta era treaba dacă se numea Dacia Platz!

Comments are closed.

loading...