Administrație

Vitezomanii de pe 203K vor fi luaţi în „cătare” de poliţiştii de la Rutieră

DJ 203K este unul dintre cele mai aglomerate drumuri judeţene, mai ales că de curând au fost finalizate lucrările de modernizare pe cele două segmente: Robeasca–Vadu Paşii, în partea de Sud a judeţului, şi Mărăcineni–Vintilă Vodă (Podu Muncii) în partea de Nord. Tocmai de aceea, în ultimul timp pentru poliţiştii de la Serviciul Circulaţie a devenit o problemă manifestarea „vitezomanilor”, în special pe tronsonul arondat comunei Mărăcineni, acolo unde artera de circulaţie a fost modernizată şi redimensionată pe patru benzi.

Porţiunea de drum judeţean care traversează comuna Mărăcineni preia tot fluxul de vehicule care zilnic se deplasează înspre şi dinspre oraşul Buzău pe toată Valea Slănicului (de la Mărăcineni până la Lopătari, la care se adaugă tronsonul Mânzăleşti – Săruleşti – Bisoca, inclusiv preluarea traseului spre Floreşti de Beceni până la Mărgăriteşti). Ultimele măsurători de trafic au relevat faptul că această zonă este tranzitată, zilnic, de aproximativ 16-17.000 de vehicule, cele mai multe fiind autoturismele proprietate personală. În ce priveşte strict tronsonul care traversează comuna Mărăcineni, nu trebuie probat cu date de la serviciul de specialitate al Poliţiei ca să acceptăm ideea că este zona în care se întâmplă cele mai multe accidente din cauza neadaptării vitezei la regimul de circulaţie, în multe cazuri fiind vorba despre vitezomani, care ignoră cu bună ştiinţă regulile de circulaţie.

Pe de altă parte, primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, spune că „șoferii, în special cei care conduc autoturisme proprietate personală, nu ţin cont de nicio regulă, cel puţin pe porţiunea de drum judeţean care traversează comuna Mărăcineni. Sunt ignorate semnele de circulaţie, nu sunt respectate regulile la trecerile de pietoni, iar oamenii reclamă, pe bună dreptate, că zilnic le este pusă în pericol viaţa!”.

Pentru a încerca rezolvarea problemei vitezei de circulaţie pe DJ 203K, tronsonul care traversează comuna Mărăcineni, primarul Constantin Dumitru a apelat la o ultimă soluţie şi a propus consilierilor locali să fie de acord cu alocarea sumei de 600 de milioane de lei vechi, de la bugetul local, pentru achiziţionarea unui radar mobil, cunoscut sub denumirea de „Pistol Radar”. Proiectul de hotărâre înaintat de primar a fost votat de consilierii locali în prima şedinţă a anului 2024, astfel că radarul a fost achiziţionat. Pentru ca acesta să poată fi folosit, efectiv, de către poliţişti, între Primăria Mărăcineni şi Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Județului Buzău va fi întocmit şi semnat un proces verbal de predare–primire. În următoarea perioadă, conducătorii auto care folosesc traseul pe Valea Slănicului vor fi luaţi în „cătarea” Pistolului Radar, de către poliţişti, pe tronsonul arondat comunei Mărăcineni.

Un comentariu

  1. Marele drum județean 203K, pe patru benzi (pentru unii), în realitate, pe teritoriul lui Măleanu, este un drum cu două benzi și piste de biclisti, pe hârtie, de fapt o parcare pe tot sectorul de drum. Lipsa unei reglementări speciale a făcut ca acest drum să fie parcare publică. Dacă ar fi fost trecut în categoria drum național, toate aceste aspecte ar fi altfel reglementate. De ce nu se dorește ?? Pentru că este o vacă de muls la nivel județean, local, etc.
    Vitezomanii trebuie sancționați pe orice sector de drum din responsabilitatea poliției naționale. Cadoul făcut de Consiliul Local este treaba lor, pe banii cui au făcut-o etc. Altfel, laudă prelectorală la comandă. Asta este percepția când răsfoiești un asemenea ziar cu 33 de ani de presă liberă!!!

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker