Administrație

„Golden Apple” a fost premiul visat de buzoieni la Târgul de Turism România 2024

Anul acesta, FIJET, clubul presei de turism, a desemnat pentru România zece locuri din țară care se remarcă din punct de vedere turistic în mod deosebit: Rimetea (Alba), Vatra Dornei (Suceava), Borsec (Harghita), acestea fiind primele trei locuri. Chiar dacă nu au fost declaraţii în sensul accederii turismului buzoian în zona de top a aprecierilor turiştilor şi specialiştilor pe domeniu, la ediţia de anul acesta a Târgului de Turism al României, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, şi echipa de la Departamentul Turism au organizat un stand de execepţie, cu mult peste prezentările anilor trecuţi, fie la nivel naţional, sau la târguri internaţionale.

„Am continuat promovarea judeţului Buzău la Târgul de Turism al României – Romexpo şi am vrut să întoarcem privirile vizitatorilor către Laboratorul umblător prin Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului, sau prin Atelierul de opincărit pus la dispoziţie de Zestrea Bisoceană, în timp ce ofeream o degustare de produse tradiţionale, de la Băcănia Lu Nea Nicu, ori a vinurilor produse de Staţiunea de Cercetare de la Pietroasa. Am prezentat povestea Babicului de Buzău, care ar putea deveni, începând din 2024, cel de-al doilea produs buzoian cu denumire și indicație geografică protejată, alături de Cârnații de Pleșcoi. Producătorii locali dau valoare produselor noastre autentice și ne-am bucurat să îi avem alături la standul Consiliului Județean Buzău!”, este mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, la închiderea evenimentului.

Concluzia la nivel de echipă a fost prezentată şi într-una dintre cele mai cuprinzătoare expuneri de Cristina Partal, din cadrul Departamentului Turism al Consiliului Judeţean: „Turismul românesc se poate dezvolta doar dacă România este vizitată, iar banii rămân în țară. La pensiune, la micul producător, la operatorul de rafting, la ghid, la magazinul de suveniruri, la magazinul din sat, la muzeu, la SPA, la meșterul popular, la parcul de aventură, la transportator, la agenția de turism, la micii fermieri, la cramă… La ai noștri. Turismul este un domeniu care nu poate funcționa fără oameni. Oricât s-ar încerca să fie adusă Inteligența Artificială în viața noastră, în turism se poate folosi doar <pe alocuri>. Iar oamenii din turismul românesc sunt absolut speciali. Pe unii dintre ei îi cunosc de peste 20 de ani, fie că mi-au fost profesori, fie colaboratori, fie mentori, fie colegi. Oamenii din turism au cumva o eleganță aparte, un soi de pedigree aristocratic atunci când se prezintă publicului. Patriotismul, educația, diplomația, ospitalitatea și zâmbetul pe buze sunt atribute obligatorii pentru cei care lucrează în turism. Am spus mereu: Nu oricine e făcut să lucreze în turism. E foarte dificil uneori, dar frumos de cele mai multe ori”, spune Cristina Partal.

Standul Consiliului Judeţean de la Buzău a avut şi două oferte inedite: Holograma celei mai mari pietre de rumanit din lume, realizată cu sprijinul Muzeul Județean Buzău, şi Souvenir de la Buzău, personalizat cu ajutorul unei cabine foto.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker