Fostul primar al municipiului Râmnicu Sărat Viorel Holban, preot şi om de afaceri, s-a reînscris în Partidul Naţional Liberal şi a preluat conducerea organizaţiei municipale PNL; de asemenea, el a fost desemnat de conducerea organizaţiei judeţene drept candidat la funcţia de primar.

Viorel Holban a fost instalat vineri în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei liberale din municipiul Râmnicu Sărat; el o înlocuieşte pe Cornelia Puşcaşu, consilier local PNL, aleasă pe respectiva funcţie în aprilie 2017, după ce a deţinut şi interimar şefia liberalilor râmniceni.

Conducerea PNL Buzău este de părere că Holban va readuce fotoliul de primar al municipiului Râmnicu Sărat în ograda liberalilor: ,,Fostul edil Viorel Holban este candidatul PNL la Primăria Râmnicu Sărat. Cu acesta în frunte vom reuşi să recâştigam primăria oraşului Râmnicu Sărat”, este textul postat pe pagina oficială de Facebook a PNL Buzău.

La rândul său, Holban îşi manifestă credinţa că, în ­ca­litate de membru al Partidului Naţional Liberal, drumul către Primăria Râmnic va fi mai uşor de parcurs. ,,Împreună vom pune oraşul în mişcare! Astăzi, după o perioadă de reflecţii, m-am întors la PNL, m-am întors la râmniceni! Aşa cum v-am promis, voi candida la funcţia de primar al Râmnicului, pentru a merge împreună mai departe, pentru a continua ceea ce am început şi ceea ce alţii nu au avut capacitatea să continue! M-am întors în familia mea, aceea a liberalismului, aceea a râmnicenilor! Întotdeauna am fost un om al faptelor! Cuvintele nu vin ca explicaţii sau justificări, ci ca mijloc de comunicare cu dvs., în ideea că vom fi din nou aceiaşi care au făcut şi care vor face ceva pentru oraşul nostru! Întotdeauna am încercat să vă sprijin pe fiecare dintre dvs., atât cât legea a permis, iar acum vă cer şi eu sprijinul: fiţi alături de mine pentru a merge împreună mai departe pe calea faptelor!

Aşa cum, de două ori, în anii 2008 şi 2012, am câştigat, alături de dvs. şi de PNL, lupta pentru Primăria Râmnicu Sărat, tot aşa şi acum, împreună, vom merge mai departe şi ne vom recâştiga oraşul! În perioada ce urmează vă voi prezenta programul pe care vi-l propun! Scena politică va evolua, dar eu, omul Viorel Holban, nu promit decât că voi întreprinde tot ce depinde de mine pentru A FACE, că voi respecta şi voi ţine cont de sfaturile dvs. şi că voi fi cât de des printre şi alături de dvs.!”, a scris Holban pe Facebook.

Fără a comenta prea mult, trebuie să spunem că Viorel Holban s-a mai întors odată ,,în familie”, dar în cea social-democrată, în anul 2014, beneficiind de ­preve­derile celebrei Ordonanţe 55, cunoscută drept ,,ordonanţa Dragnea” sau ,,ordonanţa migraţiei politice”, act normativ care a oferit tuturor aleşilor locali un răgaz de 45 de zile în care au avut posibilitatea să migreze la un alt partid fără a suporta consecinţele legale care le interzic traseismul politic.

Holban a intrat în poli­tica râmniceană ca membru al Partidului Social Democrat, pe care l-a reprezentat în Consiliul Local Municipal. În anul 2008, el candidează la Primăria Rm. Sărat din partea liberalilor şi îl bate pe ex-primarul social-demo­crat Constantin Ghinioiu. Câştigă şi al doilea mandat, când îl are drept contracandidat pe social-democratul Ionel Tociu. În anul 2014, migrează la social-democraţi, alături de fostul preşedinte liberal al Consiliului Judeţean, Cristinel Bîgiu, şi de un număr important de primari PNL şi PDL, beneficiind de prevederile Ordonanţei 55; cu acea ocazie, afirmă cu aceeaşi mândrie că s-a întors “acasă”, “în familia mea”. Viorel Holban nu a mai candidat nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare din 2016, locul său fiind luat la primărie de fostul viceprimar Sorin Cîrjan. În anul 2019, Holban cochetează PRO România, pentru care face campanie la europarlamentare şi prezidenţiale.

 

DISTRIBUIȚI
loading...

3 COMENTARII

  1. astia-s oamenii noi adusi de pnl?a ramas holban fara bani si hop inapoi in politica ,sa manince si gura lui ceva….
    de fapt nu mai mira pe nimeni :cristinel,olaru,ene,holban cam tot pe acolo

  2. El l-am instruit acum două săptămăni la sediul PSD. El a spus că după ce o să ajungă primar va rerereveni urgent la PSD, pt e nouă reevaluare!

Comments are closed.