duminică, 09 august 2020

FOTO | Vântul a făcut prăpăd în solariile de la Glodeanu Sărat

Vântul puternic din noaptea de 5/6 februarie a adus prăpădul pentru cei mai mulţi dintre locuitorii comunei Glodeanu Sărat care, în proporţie de 70-80 la sută, îşi câştigă existenţa din legumicultură. Cultivatorii de legume din comună şi-au văzut solariile distruse, cele din lemn puse la pământ şi fără posibilitatea de a fi reparate, ci doar refolosite ca lemne pentru foc, iar cele metalice cu folia sfâşiată sau smulsă.

,,Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută la noi este un fel de bomboană pe colivă pentru comuna noastră. În mod paradoxal, suntem o comună mare, cu 4.500 de locuitori, suntem la mai puţin de 70 kilometri de Capitală, iar comuna este străbătută de două artere rutiere importante, DN2-E85 şi DJ 102H. În cei 30 ani care s-au scurs de la Revoluţie, în Glodeanu Sărat nu a venit niciun investitor. Personal, cred că de vină sunt toţi cei care au condus Primăria până acum. Bani în bugetul Primăriei vin din taxe şi impozite de la oamenii din comună, faţă de comuna Amaru şi Glodeanu Siliştea, de exemplu, dar aici au fost oameni mai isteţi care au atras investitori”, spune unul dintre păgubiţi, Viorel Voicu.

Până luni dimineaţă, nimeni nu se interesase de soarta păgubiţilor. Primarul a fost dispărut din comună de parcă îl luase şi pe el vântul, fără să îi pese că oamenii care au rămas fără solarii au nevoie urgent de sprijin, pentru că nu mai este mult timp până la momentul propice pentru plantat răsadurile de legume. Abia luni dimineaţă,  păgubiţii din Glodeanu Sărat au primit, din partea Direcţiei Agricole formularele pentru cererile de despăgubiri pentru ,,cala­mităţi”.

loading...
error: Content is protected !!