Administrație

Vintilă-Vodă: Cum a fost refuzat un pod peste Slănic cu finanțare „Anghel Saligny”

Primarul comunei Vintilă Vodă, Ion Coman, are în derulare unul dintre cele mai importante programe care va avea drept finalitate reabilitarea şi modernizarea unui număr însemnat dintre străzile şi drumurile de interes local. „Marea asfaltare” de la Vintilă Vodă, aşa cum a numit programul de investiţii chiar primarul Coman, face parte din proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Vintilă Vodă”, cu o valoare totală de aproximativ 12 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

„În această perioadă lucrăm într-un ritm bun și în satul Petrăchești, acolo unde pregătim pentru asfaltare drumul principal cu lungimea de 1.050 de metri. Este un obiectiv pe care ni l-am asumat și pe care îl vom duce la îndeplinire, oricât de mari ar fi eforturile: toate satele comunei Vintilă Vodă trebuie să aibă asfalt. După drumul Lunca Ganței și cel din Petrăchești, vor intra la asfaltare mai multe drumuri din satele Niculești, Scheiu, Bodinești, Lunca, Gura Papii și Sârbești”, este mesajul postat de primarul comunei Vintilă Vodă, Ion Coman, pe pagina de socializare.

La momentul în care primarul Coman a accesat Programul Naţional „Anghel Saligny”, documentaţiile depuse cuprindeau şi un studiu de fezabilitate pentru construirea unui pod peste râul Slănic, care ar fi urmat să înlocuiască „puntea pe şufe”, singura legătură cu comunitatea mare a celor peste 20 de familii din satul Sârbeşti. După analizarea documentaţiilor, proiectul „Pod peste Slănic, la Sârbeşti” a fost refuzat. Primarul Coman şi Primăria Vintilă Vodă nu a primit un răspuns oficial de la Ministerul Dezvoltării, în care să fie detaliat şi susţinut refuzul evaluatorilor, dar autorităţile local bănuiesc, doar, că s-a luat în calcul valoarea mare a proiectului pentru asfaltare, la care, probabil, s-ar fi adăugat şi „categoria de comună”, un element tehnic care nu aduce multe puncte în procesul de evaluare. Primarul Ion Coman spune că proiectul pentru construirea podului peste râul Slănic, pentru facilitarea accesului la cele peste 20 de familii din satul Sârbeşti, nu va fi abandonat. Din contră, chiar dacă în exerciţiul bugetar din acest an trebuie acoperit procentul de cofinanţare la „Marea asfaltare”, vor fi identificate soluţii pentru demararea procedurilor şi atragerea unei alte finanţări. Podul de la Sârbeşti ar fi cel de-al doilea obiectiv de acest tip, după cel de la Godineşti, construit în anul 2017, prin fostul Program Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în mandatul actualului primar.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker