Sport

De la Gloria la Njardvik. Radic a semnat cu o echipă din Islanda

Privită în vară ca o reușită pe piața transferurilor, mutarea lui Dominik Radic la Gloria s-a dovedit a fi un flop. Total nepregătit pentru fotbalul românesc, croatul născut în Germania n-a convins, astfel că despărțirea din iarnă nu a surprins pe nimeni. Trecut pe lista neagră de Andrei Prepeliță, Radic s-a pregătit o perioadă cu echipa de juniori, iar în cele din urmă și-a dat acordul de a rezilia contractual cu gruparea din Crâng.

Pentru Gloria, vârful de atac a bifat doar șase prezențe, trecându-și, totuși, un gol în cont. Se întâmpla în partida cu Unirea Dej, câștigată de buzoieni cu 4 la 2. Croatul n-a mai reușit apoi să repete meciurile bune, fiind ținut minte, mai degrabă, pentru ratarea colosală din meciul cu Slobozia.

Zilele trecute, la o lună după ce s-a despărțit de Gloria Buzău, a fost prezentat de o formație din liga a doua din Islanda, Njardvik FC. Clubul din Reykjanesbaer este unul destul de cosmopolit, deși nu evoluează în prima ligă. Pe lângă croat, la Njardvik mai joacă un spaniol, un olandez și un bulgar. Printre stranieri, se mai numără și doi vecini din Feroe.

În cariera sa, vârful Dominik Radic a mai jucat pentru Inter Zapresic (în a doua și în prima ligă din Croația), Slaven Koprivnica (Croația 1), Rudar (Slovenia 1), Sigma Olomouc (Cehia 1) și SKF Sereď (Slovacia 1).

Trei croați avea Gloria în lot la începutul sezonului 2023-2024. Pe lângă Dominik Radic, mai activau Dinko Trebotic și Marko Pervan. În pauza de iarnă, toți trei au părăsit clubul din Crâng.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker