miercuri, 08 iulie 2020

Vinerea transferurilor în politica buzoiană

Apropierea alegerilor locale din toamna acestui an intensifică mișcările de trupe în politica buzoiană, concretizate, în mod special, în „reorientări doctrinare”, mai precis în transferuri mai mult sau mai puțin surprinzătoare ale celor care doresc cu tot dinadinsul să aibă un cuvânt de spus în noile administrații care vor fi alese la final de septembrie. Nu de puține ori, aceste transferuri sunt de-a dreptul surprinzătoare, eroii acestora făcând salturi de la stânga la dreapta eșichierului politic sau viceversa.

Așa s-a întâmplat vineri, 26 august, când cele mai importante partide politice reprezentate la nivel local au anunțat asemenea transferuri-surpriză.

„Mi-am dat seama că acțiunile mele sunt mult mai socialiste”

Partidul Social Democrat a prezentat, vineri, cea mai nouă achiziție locală a sa, o veritabilă lovitură de teatru pe piața politică buzoiană: medicul Mădălina Munteanu, recent demisionată din Uniunea Salvați România. Aceasta a devenit un personaj cunoscut buzoienilor în ultimele trei luni prin activitatea pe care a desfășurat-o în perioada stării de urgență, la cabinetul stomatologic de la Spitalul Județean și în cadrul Crucii Roșii. „Vreau să mulțumesc în primul rând primarului Constantin Toma pentru susținere, pentru că a crezut în mine, pentru că m-a suținut în toate proiectele pe care le-am demarat. Până să accept propunerea Partidului Social Democrat, am discutat de multe ori cu domnul primar cu ocazia diferitelor acțiuni și de fiecare dată m-a susținut și ne-a ajutat, chiar și cu demersul pe care l-am făcut pentru cabinetul de stomatologie de urgență din Spitalul Județean, chiar dacă eram în alt partid. Sunt convinsă că îmi pot duce proiectele mai departe, în domeniile care mie îmi plac și în care mă voi implica cât voi putea: cele de sănătate și cele sociale”, a spus medicul Mădălina Munteanu.

Ea a explicat și motivele demisiei sale din Uniunea Salvați România: „De la USR mi-am dat demisia pe 28 mai; de când a început pandemia, eu nu am mai vrut să activez politic în vreun fel, nu mi s-a părut corect, și m-am dedicat strict carierei mele și demersurilor pentru tot ce a fost stomatologia de urgență și voluntariatul la Crucea Roșie. Au existat tensiuni la vremea aceea (în USR, n.r.) și au fost lucruri care mie nu îmi plac, mie nu îmi plac conflictele, le evit și nici nu îmi place să le creez, și atunci am decis că trebuie să plec. Am luat această pauză, în această perioadă toate partidele politice mi-au făcut oferte, am discutat cu toată lumea dar am venit la PSD, de fapt am venit alături de domnul primar, pentru că am simțit că aici pot merge mai departe cu toate proiectele pe care vreau să le fac”, a spus aceasta.

Mădălina Munteanu a explicat și saltul său de la dreapta la stânga eșichierului politic: „Din punct de vedere doctrinar, pot să spun doar atât: am intrat în politică de un an de zile, am învățat foarte multe lucruri și, sincer, la un moment dat mi-am dat seama că acțiunile mele sunt mult mai socialiste și pentru oameni, mie îmi place să comunic cu oamenii și tot ceea ce fac fac pentru oameni”, a precizat Munteanu.

„Când s-au încălcat principiile de corectitudine și credibilitate, am demisionat”

Tot vineri, o oră mai târziu, a venit rândul liberalilor să facă publică o nouă achiziție: fostul secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne Viorel Ștefu s-a înscris în PNL, unde va fi secretar general al organizației județene. Ștefu a intrat în viața politică în PRO România, partid pe care l-a părăsit după ce a pierdut nominalizarea pentru candidatura la funcția de primar în fața fostului liberal Constantin Ionescu.  El și-a explicat noua sa opțiune politică: „De ce m-am alăturat acestei echipe? Pentru că am găsit aici oameni serioși, oameni de bună credință în primul rând, împreună cu care, cred eu, vom putea schimba lucrurile în județul nostru, ca și în municipiu (…) Am venit în Partidul Național Liberal ca să-mi folosesc experiența și expertiza în procesul de organizare a activităților, și am venit să câștigăm toate alegerile care vor avea loc anul acesta”, a precizat acesta. El a explicat și schimbarea sa bruscă de doctrină politică: „Eu mi-am ghidat viața după niște principii, de corectitudine, de credibilitate și așa mai departe. Atâta vreme cât se încalcă aceste principii pe care eu mi le-am asumat toată viața, am luat decizia să demisionez și atât a fost”, a mai spus Viorel Ștefu.

1 COMENTARIU

  1. …….” imi place sa comunic cu oamenii si tot ceea ce fac, fac pentru oameni ” …..Felicitari, Madalina Munteanu, pentru decizia luata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!