miercuri, 08 iulie 2020

COVID-19: Numărul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus se menține ridicat

Direcția de Sănătate Publică a anunțat sâmbătă încă două decese în rândul persoanelor infectate cu coronavirus. Este vorba despre o femeie de 59 de ani și un bărbat de 69 de ani.

Femeia de 59 de ani a murit în Secția ATI a Spitalului Municipal Râmnicu Sărat. Ea avea mai multe comorbidități: neoplasm de sân, metastaze cerebrale și hepatice, dar și infecție cu coronavirus.

Bărbatul de 69 de ani era internat în Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău și era diagnosticat cu regurgitare mitrală și tricuspidiană, anemie moderată, angină pectorală, ulterior fiind testat pozitiv și pentru coronavirus.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate alte 18 cazuri de infectare cu COVID-19, 6 pacienți fiind testați și diagnosticați la laboratoare private.

Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 14 și 79 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău și la Institutul Matei Balș din București. Ancheta epidemiologică în cazul lor este în desfășurare.

În județul Buzău au fost confirmate până acum 494 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 269 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

DSP a anunțat astăzi că trei dintre cazurile raportate ieri, 26 iunie, la nivelul județului Buzău, au fost atribuite altor județe în care pacienții a fost testați și diagnosticați.

În acest moment, 15 persoane se mai află în carantină instituționalizată, iar 1090 persoane sunt izolate la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!