Administrație

VIDEO | Toma: ,,Noi posibilităţi de investiţii la Buzău în zona Barierei Brăilei”

Sediul operatorului municipal de transport public de călători s-ar putea muta în zona Barierei Brăilei, pe un teren situat vizavi de Registrul Auto Român, a anunţat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video intitulată ,,Noi posibilităţi de investiţii la Buzău”, pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook. Terenul, în suprafaţă de 12 hectare, aparţine acum Jandarmeriei Române, însă, spune Toma, Consiliul Local a aprobat luni un proiect de hotărâre care mandatează reprezentanţii municipalităţii să facă demersuri la guvern pentru a intra în posesia acestuia, care oferă şi alte oportunităţi. Mai mult, în aceeaşi zonă ar putea fi ,,cel mai important nod rutier al Buzăului, în care se vor regăsi trei trasee în regim de autostradă sau drum expres: Ploieşti-Buzău, Focşani-Buzău şi Buzău-Brăila”.

Primarul explică de ce este necesară mutarea Trans Bus: ,,În primul rând, vom muta, pe circa 8 hectare, sediul Trans Bus, cu tot ce înseamnă flota actuală, dar şi cu ceea ce va urma în viitorii ani. În acest moment avem 115 autobuze, iar în următorii doi-trei ani vom ajunge la 200 de autobuze, majoritatea noi, cu care să facem transport atât în municipiu, cât şi în multe localităţi de pe lângă Buzău, astfel încât să aducem cât mai mulţi oameni la muncă în oraşul nostru şi cât mai mulţi elevi în şcolile profesionale şi în liceele din Buzău. În acest moment, Trans Bus îşi desfăşoară activitatea în 48 de localităţi de pe lângă Buzău, urmând ca, pe măsură ce achiziţionăm autobuze, să mărim numărul de localităţi din jurul Buzăului (care vor fi deservite de Trans Bus, n.r.). Această flotă de circa 200 de maşini va avea în dotare inclusiv staţii de încărcare pentru autobuzele electrice; de aceea ne trebuie un spaţiu generos, astfel încât activitatea acestei companii foarte importante pentru Buzău să se desfăşoare aşa cum trebuie”, spune Toma.

Primarul a anunţat că în zona respectivă va apărea o zonă de parker-ride: ,,Aşa cum se întâmplă în foarte multe oraşe din Europa, va fi o zonă în care oamenii să îşi lase autoturismele şi de aici să plece mai departe cu autobuzele sau cu bicicletele. Vom lega acest nod important şi de zonele industriale ale Buzăului, atât prin trasee speciale de autobuze, dar şi prin piste de biciclete. Este important de spus că acest hub de mobilitate urbană din acest loc va fi finanaţat cu fonduri europene, în proiectul financiar al Uniunii Europene 2021-2026”.    

Pompierii s-ar putea muta din centru    

Constantin Toma a anunţat că, în aceeaşi zonă s-ar putea muta pompierii, al căror sediu se află acum în zona centrală a oraşului: ,,Am făcut o propunere domnului ministru Marcel Vela să aducem aici, pe circa două hectare şi ceea ce înseamnă pompierii de pe strada Bistriţei. În acest moment, şi ei au o problemă; şi-au mărit flota de maşini de intervenţie şi nu mai pot face faţă în spaţiul în care sunt acum. Bineînţeles că mai există o problemă pe care o bănium cu toţii: fiind în centru, le trebuie foarte mult timp să se deplaseze la incendii oriunde în oraş şi în afara oraşului, dar în acelaşi timp blochează şi circulaţia de multe ori la orele de vârf şi se crează foarte mult disconfort. Şi pompierii au fost mulţumiţi că s-ar putea muta aici, pentru că pe şosea­ua Brăilei, la circa 2-2,5 kilometri de acest loc, vom avea probabil cel mai important nod rutier al Buzăului, în care se vor regăsi trei trasee în regim de autostradă sau drum exp­res: Ploieşti-Buzău, Focşa­ni-Buzău şi Buzău-Brăila. În următorii doi-trei ani, Buzăul va fi legat prin trei autostrăzi de restul ţării, ceea ce este un lucru extraordinar. Şi autobuzele şi pompierii se vor bucura de legături facile, iar traficul va fi mai puţin intens în oraş, iar poluarea va fi mult diminuată”, a precizat primarul.

Tot aici s-ar putea construi un centru zonal al Registrului Auto Român: ,,Într-o întâlnire pe care am avut-o cu directorul Registrului Auto Român Buzău am ajuns la concluzia că trebuie să le oferim un spaţiu tot într-o zonă în care autovehiculele grele, cel puţin, să aibă un aces uşor. Noi dădusem Registrului Auto Român naţional, care dorea să investească sume foarte importante la Buzău într-un centru zonal, un spaţiu spre Cândeşti, pe Şoseaua Transilvaniei, dar în condiţiile în care se construieşte acolo cel mai mare depozit de bere din România vom avea în acea zonă un trafic mare de camioane încărcate. În aceste condiţii, pentru Registrul Auto Român, care este chiar vizavi de acest teren, s-a votat în Consiliul Local să i se acorde 8.000 de metri pătraţi pe care să realizeze acest centru zo­nal, care sigur va ajuta la dezvoltarea Buzăului. Deci Buzăul se dezvoltă şi în această parte, iar în următorii doi-trei ani vom avea aici un Buzău schimbat, un Buzău în care s-a investit şi se vor mai investi mulţi bani”, a mai spus primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

Noi posibilități de investiții la Buzău!

Publicată de Constantin Toma pe Marţi, 21 iulie 2020

Articole similare

error: Continut protejat!!