vineri, 14 august 2020

VIDEO | Marina Baboi, alături de Adi Mutu și Marian Drăgulescu, ne provoacă să fim #campioniacasa! Când ar putea reveni pe pistă

Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Televiziunea Română, a lansat, începând de pe 15 iunie, campania #campioniacasa.

Pornind de la îndemnul ,,Pentru sănătatea dumneavoastră faceți mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi”, campania și-a propus conștientizarea importanței unei bune condiții fizice a fiecăruia dintre noi. Pe parcursul a 30 de zile, mari sportivi ai României au exemplificat, pentru publicul larg variante clare de exerciții fizice din rutina lor, pe care le putem face oriunde timp de 30 de minute.

Participanții reprezintă diferite discipline sportive, iar prin­tre ei s-a numărat și Marina Baboi, cea mai bună sprinteră a României. Într-un clip de 57 de secunde, Marina a fost filmată efectuând diferite serii de exerciții ­fizi­­ce specifice, atractive și ușor de realizat, însoțite de mesajul campaniei – ,,Pentru sănătatea dumneavoastră, faceți mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi!”.

Videoclipul Marinei, alături de celelalte de pe parcursul campaniei, a fost difuzat pe posturile Televiziunii Române, precum și pe platformele de socializare SRTV și MTS.

Doar Marina și Alin Firfirică de la atletism

Participanții la campania demarată de MTS și TVR reprezintă diferite discipline sportive. Atletismul este reprezentat de sprintera Marina Baboi și de aruncătorul de disc Alin Firfirică. Pe listă figurează nume binecunoscute în sportul românesc, cum ar fi fotbaliștii Adrian Mutu, Ionuț Radu, Florin Gardoș, George Pușcaș, Tudor Băluță și Vlad Chiricheș, gimnaștii Larisa Iordache și Marian Drăgulescu, scrimera Lore­dana Dinu, Bernadette Szocs și Elisabeta Samara, de la tenis de masă ori rugbiștii Andrei Rădoi și Florin Surugiu.

Campania, menită să conștientizeze importanța unei bunei condiții a fiecăruia dintre noi, s-a bucurat de un real succes, a fost de părere ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe: ,,Mă bucur nespus de parteneriatul cu TVR, mă bucur nespus de feedback-ul pe care l-am avut de la spectatori. Oricine, oriunde poate face sport. Exemplul marilor sportivi ai României este unul de urmat, iar această campanie vine să conștientizeze oamenii și, de ce nu, poate chiar pe părinți să-și îndrume copiii să aleagă un stil de viață sănătos și să facă mișcare”.

Pe toată durata campaniei, publicul a fost rugat să identifice exer­cițiul cheie, să-l execute și să-l trimită pe adresa de e-mail anunțată în prealabil de MTS.

Cupa României de pe 7-8 august ar fi următoarea competiție a Marinei

Marina Baboi duce dorul competițiilor, dar ar putea reveni pe pistă pe 7-8 august, când este programată Cupa României de seniori, deocamdată locul de desfășurare nefiind stabilit. Aceasta în condițiile în care programarea nu va fi afectată de evoluția crizei coronavirusului și de eventualele restricții care ar putea fi adoptate. Ultima și singura, de altfel, competiție la care Marina a participat în acest an a fost la începutul lunii martie, când a și obținut o medalie de aur și una de argint în proba de sprint de 60 metri plat, devenind campioană națională de tineret U23 și vicecampioană națională de seniori.

loading...
error: Content is protected !!