Administrație

VIDEO | Toma: ,,Dacă nu ai stradă, nu ai trotuar, nu ai parcare, chiar nu semeni a oraș“

Luni au început lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere pe Strada Transilvaniei și în Zona Industrială, lucrări care se desfă­șoară în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene în valoare de 18,6 milioane de euro, a anunțat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video intitulată ,,Reclădirea Buzău­lui”, pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook. Primarul a anunțat că lucrările de reabilitare a celor trei străzi incluse în respectivul proiect – Transilvaniei, Unirii și Industriei – vor fi finalizate la sfârșitul anului viitor.

,,Pe Strada Transilveniei a început șantierul pentru reabilitarea totală a acestei artere foarte importantă pentru municipiul Buzău. Și aici, și în Zona Industrială, sunt cele două străzi mari ale Buzăului unde au început lucrările pe fonduri europene, 18,6 milioane de euro. A durat destul de mult până la începerea acestui proiect, dar birocrația este mare și în România, și la Uniunea Europeană, însă important este că au început lucrările. Pe strada Transilvaniei, termenul de realizare este în acest an, ne vom apropia și în Zona Industrială, iar anul viitor, din primăvară, vom începe și pe Bulevardul Unirii, astfel încât până la sfârșitul anului viitor vom avea finalizate toate cele trei străzi mari ale Buzăului”, a spus primarul Toma.

Cu aceeași ocazie, Toma a arătat care sunt următoarele lucrări de infrastructură rutieră care se vor realiza în municipiul Buzău: ,,Dacă vorbim tot de străzi, în acest moment suntem în evaluarea celor șase oferte pentru străzile 1 Decembrie 1918, Republicii și Iazul Morilor. Se lucrează la ultimele detalii pentru proiectul tehnic pentru Strada Horticolei, unde vom încredința lucrarea societății Primăriei, Urbis; aici sper deja în luna mai să începem șantierul. Vom continua cu străzi din municipiul Buzău; spre sfâr­șitul lunii mai se vor finaliza cele două străzi începute la sfârșitul anului trecut, Aleea Arinului și Aleea Castanilor, și, bineînțeles, după ce vom aproba bugetul local, în ședința de joi (22 aprilie, n.r.), vom vedea ce străzi mai putem ataca, astfel încât să continuăm acest efort, această luptă de a reabilita total străzile, trotuarele și parcările din municipiul Buzău. Încercăm în continuare să identificăm sursele financiare necesare pentru a duce acest proiect la bun sfârșit, iar până în 2024 să apropiem această reabilitare, refacere a infrastructurii rutiere din municipiu. Pentru că dacă nu ai stradă, nu ai trotuar, nu ai parcare, chiar nu semeni a oraș“, a mai spus Toma.

Acesta a ținut să sublinieze importanța reabilitării Bulevardului Industriei: ,,În Zona Industrială, Bulevardul Industriei este strada cu cei mai puternici agenți economici din județ. Două treimi din produsul intern brut al județului se crează în municipiul Buzău și o mare parte din aceste venituri se creează în această zonă. Era de datoria noastră să prindem un asemenea proiect, mai ales pe fonduri europene, să reabilităm această zonă, pentru a fi mai bine societăților comerciale, tuturor agenților economici care activează în această zonă. Sperăm ca până la sfârșitul acestui an și această lucrare să fie aproape de finalizare; va fi, dacă vreți, și o zonă atractivă, pentru că avem un proiect modern, astfel încât mijloacele de transport marfă, materie primă, să aibă posibilitatea să-și desfășoare activitatea așa cum trebuie. Vom continua să creăm facilități în toate zonele economice ale municpiului Buzău; avem mai multe studii de fezabilitate pentru extinderea utilităților inclusiv spre Șoseaua Constanței, fosta stradă Pogonele, astfel încât să putem atrage cât mai mulți investitori în această zonă”, a mai spus primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Reclădirea Buzăului!
De ieri am început lucrările de refacere totală a Bulevardului Industriei și a Străzii Transilvaniei, finanțate din fonduri europene și de la bugetul local.
Acest proiect cuprinde de asemenea reabilitarea Bulevardului Unirii, ce va începe probabil la începutul anului viitor.
Până la sfârșitul acestui an este posibil să avem finalizate cele două străzi începute, iar până la sfârșitul anului 2022 vom avea finalizat și Bulevardul Unirii.
Mai multe date în filmulețul de mai jos.
Vă mulțumesc!

Publicată de Constantin Toma pe Marţi, 20 aprilie 2021

Articole similare

error: Continut protejat!!