Educație

VIDEO | „Sus muralul”: Grădinița nr. 6, haină nouă înainte de Paște

În pragul Sărbătorii Paștelui, Grădinița nr. 6 din municipiul Buzău „a îmbrăcat hăinuță nouă și celebrează înnoirea naturii, sub soarele copilăriei. Mulțumim Primăriei Municipiului Buzău și Centrului Cultural și Educațional Al. Marghiloman pentru susținere! Mulțumim artiștilor Miruna Blănaru și Bogdan Lefter! Sărbători în Lumină!”, este mesajul cadrelor didactice care au anunțat, astfel, finalizarea încă a unei lucrări din proiectul „Sus muralul” demarat anul trecut, prin care arta urbană contemporană și-a făcut loc pe pereții câtorva unități de învățământ.

Și artistul plastic Bogdan Lefter  anunță finalizarea acestei lucrări  de artă contemporană. „Astăzi am dat jos schela!”, a scris acesta pe pagina de socializare.  Muralul  realizat la Grădinița nr. 6 din Buzău de Bogdan Adrian Lefter, împreună cu Miruna Blănaru, este intitulat „Odă Naturii”  și reprezintă bucuria și necesitatea întoarcerii la natură și importanța acesteia în educația copiilor de la cele mai fragede vârste.

Viceprimarul Oana Matache

Reamintim că „Sus muralul” este un inedit proiect de regenerare urbană, care presupune pictarea, la început, a faţadelor mai multor şcoli şi grădiniţe din municipiul Buzău. Au fost implicați în realizarea lui artiştii Miruna Blănaru, Bogdan Adrian Lefter, Cristian Scutaru şi Urban Writers, care au  lucrat în cadrul acestui  proiect iniţiat anul trecut de Primăria Municipiului Buzău şi Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău.  „Începem cu pictură murală la cinci şcoli şi grădiniţe din municipiul Buzău; mai exact grădiniţa nr. 18, Şcoala nr. 5, Liceele Moisil și Marghiloman, Grădiniţa nr. 6. În viitorul apropiat vom interveni şi asupra blocurilor”, anunţa, la momentul lansării proiectului, viceprimarul municipiului Oana Matache.

Articole similare