Actualitate

VIDEO/Situații de risc pentru copii explicate într-un mod inedit chiar de copii

Copii care explică altor copii cum să se ferească de pericole! Timp de o săptămână, Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” în colaborare cu IPJ Buzău, Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, a organizat o sesiune de filmări ce au avut ca scop realizarea unor filmulețe educative de prevenire și combatere a infracționalității juvenile. Copiii din cadrul cluburilor Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” au prezentat diverse situații din viața de zi cu zi, care ar putea să se transforme într-un pericol.

Filmul rea lizat în cadrul proiectulul „Educație preventivă pentru copilul de azi, societate solidă pentru generația de mâine” a fost lansat vineri la biblioteca Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.

Activitatea s-a centrat pe crearea unui film tematic (pe model vlog) pentru transmiterea mesajului instituțional. Scopul principal al realizării filmului îl reprezintă conştientizarea de către copii a situaţiilor de risc la care aceştia se expun sau în care pot fi implicaţi ca urmare a adoptării unui comportament iresponsabil sau din cauza capacităţii scăzute de recunoaştere a situaţiilor de pericol. Pentru recepționarea cât mai bună a mesajului preventiv, polițiștii au hotărât ca „actorii” să fie în exclusivitate copii, întrucât aceștia se evidențiază ca o categorie aparte de persoane vulnerabile.

Astfel, au fost selecționați protagoniștii vlog-ului, copii cu vârste cuprinse între 5-14 ani, din diverse unități de învățământ din municipiul Buzău, majoritatea din rândul celor care frecventează și cursurile Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău. Cu acordul și susținerea părinților, au fost filmate clipuri individuale, asociate unor situații de risc distincte, care ulterior au fost montate într-un film cu durata de aproximativ 10 minute.

Ipostazele prezentate s-au focusat pe semnalarea situațiilor de pericol din sfera circulației rutiere, a traficului de persoane și înșelăciunilor, cu punctarea unor exemple concrete din cazurile de actualitate sesizate poliției.

La finalul activității, în data de 19 martie a.c., mândri de realizări și de aportul fiecăruia la o comunitate mai sigură, ne-am întâlnit și cu părinții micilor parteneri. Am dezbătut cele învățate, am concluzionat că educația preventivă trebuie continuată și în mediul familial, apoi ne-am despărțit cu garanția că participanții la proiect vor fi vectori de diseminare a experiențelor aprofundate în cadrul proiectelor„, precizează IPJ Buzău.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker