Economic

VIDEO / Realitatea în construcții (XXI): Cum îți poți falimenta afacerea

Vrei să-ți construiești o casă, iar costurile materialelor se tot adună? Prea multe opțiuni, prea multe prețuri sau prea mulți meseriași? Realitatea în construcții este una dură, mai ales atunci când te lovești de intermediari. Află cum poți reduce costurile cheltuind bani inteligent, de la râmniceanul Cosmin Răileanu, deținătorul afacerii de succes Vindem-Ieftin.ro.

OPINIA difuzează în ediția sa online, în fiecare zi de luni a săptămânii, câte un episod din serialul realizat de Cosmin Răileanu cu sfaturi din „realitatea în construcții”.

 

Vreau să vă povestesc cum îți poți falimenta afacerea când îți construiești casa sau când faci o investiție într-o construcție pe care nu ai gândit-o foarte bine și ai fost foarte nerăbdător să o faci sau ți-ai pus speranțele că acea investiție îți va aduce plusvaloare sau o vei închiria sau o vei vinde și pur și simplu te-ai blocat

Dar să ne limităm la ce înseamnă casă.

Am auzit în trecut de foarte multe situații și am cunoscut persoane care aveau un mic business, un aprozar, un magazin de haine, nu știu, un service mic și au început construcția casei. Ei bine, pe finalul etapelor aceștia s-au hazardat și au luat din capitalul firmei bani să își termine casa, neavând răbdare să mai câștige ceva bani, să mai treacă un an și să finalizeze de-abia după ce își vor permite lucrul ăsta. Ci pur și simplu au destabilizat afacerea în detrimentul investiției care, de fapt, nu îi aducea ceva venit.

Vă sfătuiesc să fiți cumpătați și să nu vă distrugeți businessul sau mica afacere pe care o aveți doar de dragul confortului, de dragul casei. Cu toții ne dorim un cămin, cu toții ne dorim o casă frumoasă. Să ne invidieze cei din jur sau vecinii sau rudele. Dar nu cu orice preț.

E bine să știm foarte bine ce putem să facem. Și până unde ne sunt limitele și să nu risipim bani. Așa că dacă vreți să economisiți puțin și să mergeți mai departe, încercați să vă negociați mai bine materialele de construcții. Încercați să aveți mai multe oferte înainte să cumpărați pe încredere sau la anumite recomandări. Nu vă lăsați păcăliți de cei care vă vor cu orice preț banii.

Dar nu vă falimentați businessurile, pentru că aceea este sursa voastră de venit. Nu mă credeți, dar cercetați acest lucru! Mult succes!

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker