vineri, 15 ianuarie 2021

VIDEO | Primăria montează lavoare mobile în zonele aglomerate ale orașului

Municipalitatea buzoiană, precum reprezentanții tuturor orașelor din țară, a început o cursă contracronometru pentru procurarea de dozatoare pentru dezinfectant, pe care ultima ordonanță ­mi­litară, de luni seara, le impune a fi montate la fiecare scară de bloc. Conform unei înregistrări video postate de primarul Constantin Toma pe pagina sa oficială de Facebook, municipiul Buzău are nevoie de 1.610 asemenea dozatoare, care ar putea fi montate până la sfârșitul acestei săptămâni. De asemenea, Toma mai spune că, în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, care a avut loc luni dimineață, s-a luat decizia ca municipalitatea să ofere fiecărei scări de bloc covorașe care vor trebui să fie impregnate cu dezinfectant.

,,Am început să ne organizăm de la prima oră a dimineții, să găsim furnizori care să aibă pe stoc așa ceva; am constatat, ca și o mulțime de primari din România, că nu există stoc suficient, dar sper ca, într-un timp foarte scurt, până la sfârșitul săptămânii, să avem peste tot așa ceva. În plus, am luat decizia ca la fiecare scară de bloc să montăm câte un covoraș impregnat cu material dezinfectant biocid, pe bază de alcool sau clor. Bineînțeles, mentenanța acestor sisteme se va face de către asociația de proprietari; noi le vom livra consumabilele, iar dumnealor vor avea grijă ca 24 de ore din 24 aceste sisteme să funcționeze. În același timp, am luat decizia – și am stabilit să înceapă deja, și a și început deja – unui program de dezinfectare a tuturor scărilor de bloc, de la ușa de la intrare, scară, mâna curentă, casa liftului acolo unde există, astfel încât să ne asigurăm că vom pune în aplicare această decizie luată prin ordonanță militară (…) Societatea RER Sud va fi cea care va prelua această activitate de dezinfectare a tuturor scărilor. De asemenea, am luat decizia ca toate instituțiile, toate firmele care lucrează cu cetățenii buzoieni și nu numai, să aibă la intrare covorașe impregnate cu dezinfectanți”, a spus Toma.

Premieră națională

De asemenea, primarul a anunțat că tot în ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență de luni, s-a decis montarea în zonele aglomerate ale municipiului a unor lavoare mobile dotate cu dozatoare de săpun: ,,În premieră, ­pro­babil națională, am luat decizia – după ce am citit un articol scris de un medic chirurg, respectiv că cea mai importantă este dezinfectarea cu apă și săpun a mâinilor, care sunt cel mai important transmițător al acestei nenorociri, iar spălatul pe mâini nu poate fi înlocuit cu altceva, chiar dacă dăm cu substanță biocidă -, inclusiv pentru polițiști, jandarmi și militari, de a avea niște lavoare mobile cu dozator de săpun, pe care le vom monta în stațiile de autobuz, autogări, la gară, la intrările în piețe și în parcuri. Rog pe toți cei care pleacă de acasă și intră în contact cu cine știe ce să se spele pe mâini cât mai des posibil. Sper ca într-un timp foarte scurt să vedeți cât mai multe astfel de instalații pe stradă”, a anunțat primarul Constantin Toma prin intermediul unei înre­gistrări video postate pe pagina sa oficială de Facebook.

Măsuri la Trans Bus și Compania de Apă
Primarul Constantin Toma a anunțat noi măsuri pentru evitarea ­aglo­merației în autobuzele Trans Bus și face un apel către clienții operatorului de transport în comun să respecte regulile impuse de autorități: ,,Vom lua măsuri astfel încât să nu mai existe aglomerație în niciun autobuz al Trans Bus; îi rog pe toți cei care călătoresc cu această societate să înțeleagă că atunci când s-a umplut autobuzul, respectiv s-au ocupat toate scaunele și mai sunt cinci-șase oameni în picioare, să nu încerce să forțeze mâna polițiștilor locali  sau a șoferului pentru a încerca să se urce în autobuz”.
De asemenea, Toma a anunțat că operatorul de apă și canalizare a decis cantonarea la locul de muncă a personalului ­operativ: ,,O altă decizie luată de Compania de Apă pe care am aplaudat-o a fost ca – exact cum s-a stabilit în ordonanța militară, ca acei oameni care lucrează în energie să fie cantonați la locul de muncă astfel încât, în situația unei contaminări cu coronavirus, să aibă mai multe schimburi astfel încât activitatea să funcționeze – și aici, începând de marți, oamenii sunt cantonați la locul de muncă, astfel încât să se asigure 24 de ore din 24 apă potabilă în tot municipiul Buzău”.

 

loading...
error: Content is protected !!