Administrație

VIDEO | Primăria Buzău se mută în casă nouă

Reabilitarea clădirii Bazarului a fost încheiată, iar Primăria Buzău a făcut recepția noului sediu, care nu seamănă cu imaginea unei instituții publice, ci pare mai degrabă un hotel de lux. Așa cum spunea anterior primarul Constantin Toma, primul compartiment care se va muta până la sfârșitul anului în noua clădire este Direcția Economică, pentru ca mai apoi să fie relocate și restul celor care funcționează atât în Palatul Comunal, cât și în afara lui, iar buzoienii să nu mai facă drumuri în mai multe părți pentru a obține documentele necesare.

„Suntem la Bazar, într-un spațiu devenit modern, care se va deschide cetățenilor buzoieni până la sfârșitul acestui an. Clădirea va adăposti toată Direcția Economică. Avem aceste ghișee la care veți veni în toate condițiile pe care le putem asigura la nivelul anului 2023, astfel încât această conectare cu dumneavoastră să fie cât mai ușoară. Va urma, după mutarea Direcției Economice aici, și mutarea restului Primăriei în acest spațiu. Am avut în vedere, atunci când am preluat Bazarul, să mutăm toate serviciile pe care le oferim cetățenilor în această clădire. Mă refer inclusiv la serviciile care sunt în spații închiriate în acest moment. Se va întâmpla acest lucru, vom plăti mai puține chirii, iar cetățeanul buzoian va avea, practic, totul într-un singur loc”, a spus primarul Toma.

Edilul a reconfirmat și planurile pentru amenajarea exterioară, tot un proiect de regenerare urbană ca și cel din Piața Daciei, și care va urma aceeași pași: spațiu pietonal extins, ce va cuprinde strada Piața Teatrului, spații verzi, cabluri mutate în subteran, mobilier urban nou și resistematizarea parcărilor.

„Tot ce este aici va fi înconjurat cu un alt proiect. E vorba de reabilitarea pe exterior. Adresa de aici este Piața Teatrului, pentru că, cândva, am avut un teatru aici, pe timpul comuniștilor, <Ilie Pintilie>, care s-a închis. Acel proiect este în momentul acesta la verificatori, după care vor urma celelalte etape, respectiv, autorizația de construire și licitația pentru a face și pe exterior un spațiu cât mai frumos”, a adăugat primarul.

Palatul Comunal va intra, de asemenea, în reabilitare, iar în prezent se lucrează la documentația tehnică, potrivit spuselor edilului. Clădirea monument istoric a mai fost reabilitată în anii precedenți, însă nu în totalitate, iar o treime nu a avut parte de niciun fel de intervenții de-a lungul anilor. În urmă cu un an, bucăți de tencuială de pe turnul cu ceas al Palatului Comunal au început să se desprindă.˝

 

Dragi buzoieni,
Încă unul din șantierele Buzăului s-a închis, respectiv s-a recepționat viitorul sediu al Primăriei, la ,,Bazar”.
S-a realizat un spațiu modern, care va permite îmbunătățirea și mai mult a relației dintre dumneavoastră, cetățenii Buzăului și Primărie.
În acest moment sunt multe servicii ale Primăriei care funcționează în spații închiriate, iar de multe ori cetățenii erau nevoiți să facă ,,naveta” între Palatul Comunal și de exemplu Galeria Mall.
Până la sfârșitul acestui an se va face această mutare, urmând ca anul viitor să se reamenajeze și spațiile din vecinătate.
Palatul Comunal va intra într-o reabilitare totală, urmând ca după asta să aibă și alte funcții.
Ne străduim cât mai mult să îmbunătățim calitatea serviciilor către locuitorii Buzăului, iar această investiție finalizată ne va ajuta!

Publicată de Constantin Toma pe Marţi, 26 septembrie 2023

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker