joi, 04 iunie 2020

VIDEO I Toma: „Dezinfectarea totală a străzilor din municipiu, pe întreaga durată a stării de urgență”

„A început a doua etapă și cea mai importantă de dezinfectare totală a tuturor străzilor și trotuarelor din Buzău. Această acțiune va fi permanentă și ține până se va decreta oprirea stării de urgență!”, a anunțat primarul Constantin Toma printr-o nouă înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

El spune că dezinfecția, cu o substanță cu remanență de șapte zile, se face până la intrarea în blocuri sau în curțile caselor: „Am luat, în Comitetul pentru Situații de Urgență, decizia de a face o dezinfectare totală a municipiului Buzău, la nivel de stradă și de trotuar (…) Activitatea va dura cinci-șase zile, iar apoi o vom lua de la început (…) La inițiativa Companiei de Apă, care are în dotare șase autocurățătoare moderne, care pot ridica foarte mult presiunea lichidului utilizat, am pornit cu acestea, la care se adaugă două echipamente de la RER care dezinfectează străzile, simultan pe trei străzi și dezinectăm trotuarul, parcarea, până la nivel de scară de bloc. Această acțiune a început din Dorobanți II, din zona Liceului Marghiloman, terminăm acest cartier și vom lua pe rând toate cartierele din municipiul Buzău, pe toată perioada stării de urgență. Aceste substanțe utilizate au remanență de șapte zile; sper ca în cinci-șase zile să terminăm tot Buzăul și să începem din nou tot de aici, astfel încât să ne asigurăm că, măcar pe exterior, treaba este bună”. Primarul reamintește, cu aceeași ocazie, care sunt obligațiile cetățenilor municipiului în ceea ce privește dezinfecția: „În același timp, toate scările de bloc, ușa de la bloc, lifturile, intră în atribuțiunile asociaților de proprietari, să facă această dezinfectare totală, iar fiecare familie știe ce are de făcut: spălare cât mai des pe mâini cu apă și săpun și cu substanțe biocide ori pe bază de alcool, mai puțin clor când vorbim de mâini”, a mai spus primarul Constantin Toma printr-o nouă înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook.

Cu aceeași ocazie, primarul Constantin Toma a mai anunțat și alte măsuri luate în Comitetul pentru Situații de Urgență: tipărirea a 100.000 exemplare din declarația pe propria răspundere și distribuirea acestora prin intermediul asociațiilor de proprietari și al polițiștilor locali; identificarea tuturor oamenilor străzii din gară și de pe străzi și cazarea acestora în cele 20 de camere ale mini-hotelului Stadionului Gloria; deplasarea echipelor Direcției de Asistență Socială la pesoanele de peste 65 de ani aflate într-o bază de date cu cei care au nevoie de ajutorul Primăriei – bază de date care poate fi completată și prin apeluri telefonice și de către asociațiile de proprietari sau cunoscuți ai celor fără sprijin -, pentru care s-a aprobat o sumă de 12 lei pe zi.

 

1 COMENTARIU

  1. Domnule primar, ar trebui să extindeți dezinfecția și la scările de bloc. În București primăria se ocupă și de interiorul scărilor de bloc, nu doar de străzi și trotuare. Sau acolo este o altă țară?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!