AdministrațieEducație

VIDEO / Ghiozdan și rechizite gratuite pentru copiii din municipiu din clasele 0-IV

Peste 5.000 de elevi din vor găsi pe bănci, în prima zi de școală, pachetul complet

Părinții elevilor din clasele pregătitoare (clasele 0) și din clasele I-IV au primit o  veste extrem de bună de la primarul municipiului Buzău. Edilul îi anunță printr-o scrisoare, pe care le-o adresează din timp, că îi va scuti de cheltuiala de început de an școlar cu rechizitele și cu ghiozdanul, ceea ce înseamnă că banii pe care îi rezervaseră în acest scop îi pot folosi  după trebuință pentru alte cerințe ale copilului.

Este știut că apropierea noului  an de învățământ le dă bătăi de cap părinților cu copii la școală, mai ales celor care au și venituri mici. Și cum bugetul necesar cumpărării celor necesare copiilor pornește în acest an de la un minimum de 140 de lei, și poate ajunge și la circa 3.500 lei, dacă se optează pentru  produse mai scumpe și de calitate mai bună de pe piață, susținerea Primăriei Buzău în ceea ce privește asigurarea rechizitelor școlare și a ghiozdanului  pentru cei mici este mai mult decât binevenită.

Scrisoarea primarului Constantin Toma 

De acest ajutor vor beneficia cei peste 5.000 de elevi din clasele primare din municipiul Buzău, se mai arată în scrisoarea primarului Constantin Toma, care amintește că Primăria derulează proiectul „Buzăul citește”, proiect în care se înscrie și această inițiativă. Constantin Toma le adresează și rugămintea de a face cunoscută această informație, pentru ca ajutorul Primăriei să îi ajute pe toți părinții să își folosească eficient bugetul pentru pregătirea copilului  la început de nou an școlar. Iată ce le scrie primarul Constantin Toma părinților buzoieni: „Dragi părinți, Mai este foarte puțin până la începerea noului an școlar. Primăria Municipiului Buzău vine în sprijinul părinților ce au elevi în ciclul primar  – clasa pregătitoare și clasele I-IV- , oferind celor peste 5.000 de elevi ghiozdane și rechizite de bază pentru începerea școlii. Acest proiect face parte din programul educațional <Buzăul citește>, ce oferă în fiecare an, tuturor elevilor din Buzău, cărți, jurnale de lectură și activități cultural-educaționale. Toți elevii din ciclul primar vor găsi pe bănci, în prima zi de școală, pachetul complet.Astfel, dragi părinți, vă invităm să distribuiți această informație pentru a ajunge la cât mai mulți părinți pentru a evita cheltuieli în plus, în această perioadă”.

 

Articole similare