Actualitate

Jandarmii, la 12 manifestări cultural-artistice și sportive în weekend

Jandarmii buzoieni vor asigura ordinea și siguranța publică la cele 12 manifestări cultural-artistice și sportive ce se vor desfășura pe raza județului la acest sfârșit de săptămână. Astfel,  peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău vor acționa atât independent, cât și în cooperare cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul ordinii publice pentru desfășurarea în siguranță a manifestărilor. Specialiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale vor continua campaniile de informare pentru prevenirea faptelor ilegale.

Pentru participanții la evenimente, jandarmii au câteva recomandări. Ei le transmit buzoienilor că este bine  să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, în zonele aglomerate să acorde o atenție sporită copiilor, care se pot rătăci cu ușurință în mulțime, să fie atenți la bunuril și obiectele personale. De asemenea, le mai recomandă să se delimiteze de orice formă de violență fizică sau verbală și să solicite sprijinul jandarmilor aflați în apropiere ori să apeleze numărul unic de urgență 112, dacă situația o impune.

Jandarmii au câteva sfaturi și pentru sfătuiesc turiştii care aleg să petreacă week-end-ul la munte. Jandarmii montani îi sfătuiesc pe aceștia să nu se aventureze pe traseele montane fără echipament adecvat, să se informeze asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă și asupra prognozei meteo, să nu pornească în drumeţii pe traseele montane sub influența băuturilor alcoolice.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker