marți, 13 aprilie 2021

VIDEO | Cum s-a încheiat povestea numirii prefectului de Buzău

„Au scăpat de necuratul și au dat de tac-su”, cam aceasta ar putea fi morala poveștii cu iz pestilențial care s-a chemat „numirea prefectului de Buzău”, încheiată joi dimineață, prin învestirea noului ocupant al celui mai înalt fotoliu de la Casa Albă, după aproape trei luni de la vacantarea postului prin demisia lui Leonard Dimian. Spunem acest lucru dat fiind că prima persoană nominalizată de Partidul Libertății, Unității și Solidarității – formațiune căreia i-a revenit, după negocierile politice purtate la centru de partidele din arcul guvernamental -, președintele PLUS, Mihai Răzvan Moraru, s-a grăbit și a făcut publică decizia organizației din care face parte de a nu accepta numiri politice în funcțiile de conducere din deconcentrate; din acest motiv, el a devenit ținta unor atacuri publice organizate de partenerii de alianță, respectiv USR Buzău, și susținute din umbră de liberalii buzoieni, fapt care a condus la respingerea candidaturii sale de către Biroul Național al partidului condus de Dacian Cioloș.

Mai inspirat, noul prefect, Silviu Iordache, nu a făcut nicio declarație publică până în momentul învestirii, ocazie cu care, însă, a declarat că este consecvent deciziei PLUS Buzău de a se organiza concursuri corecte pentru ocuparea funcțiilor de conducere din deconcentrate. Iată ce a declarat Iordache, unul dintre puținii prefecți din țară care vine din mediul privat: „Ca direcții pe care le am în calitate de prefect al județului Buzău aș începe cu accelerarea procesului de vaccinare și ne dorim ca în deconcentrate să organizăm concursuri corecte pentru ca acolo să ajungă cei mai competenți oameni, fără datorii la partidele politice. Ca direcții personale mai am probleme de mediu pentru că județul Buzău s-a transformat în ultmii ani într-o groapă de gunoi”, a spus prefectul Silviu Iordache.

În ceea ce îl privește pe râmniceanul Viorel Holban, uns și el joi ca subprefect, nu putem spune decât că este notabilă consecvența cu care organizația județeană a Partidului Național Liberal a luptat pentru ca acesta să ocupe această funcție – după ce candidatura sa a primit inițial aviz negativ din partea instituțiilor care cercetează aspectele de integritate -, respectiv pentru a-i oferi un post după tentativele eșuate de a deveni primar al municipiului Râmnicu Sărat și parlamentar. Acesta a declarat joi, la învestitură, că va folosi în Prefectură experiența acumulată în cele două mandate din administrația râmniceană: „Voi face echipă cu colegii mei. Și ne dorim ca echipa actuală să fie una dintre cele mai bune care a funcționat la Prefectura Buzău. Ne dorim să facem o transparență totală cu toate departamentele și ne dorim să avem conferințe de presă mai dese pentru că doar prin dialog și comunicare putem să avem rezultate”, a spus Holban.

Așadar, din întreaga poveste, păcălici rămân șefii organizației județene a Uniunii Salvați România, care și-au pus toate speranțele că viitorul prefect va fi un adept al numirilor politice în deconcentrate și că le va oferi nu doar locuri de muncă „la stat”, ci chiar posturi de director.

2 COMENTARII

  1. Irinele, nu-ți bagi unghia-n gât? Dar Adrian Mocanu, șeful tău, ce zice? Nea Vlase, ești bine? Belizan, unde te visai? La cultură? Poate la cultura mare a PCR recte AUR!

  2. Domnul Silviu Iordache, membru P.L.U.S are obligatii politice fata de partidul care l- a propus sau este de fapt o ipocrizie in ce priveste ocuparea posturilor in deconcentrate si mai ales cu „groapa de gunoi” care sustine dansul ca este Buzaul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...