Actualitate

VIDEO | Ceata lui Papițoi a strâns 400.000 de euro prin metoda Lover Boy

Joi dimineață, polițiștii buzoieni specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat șapte percheziții pe raza municipiului Râmnicu Sărat, în cadrul unei acțiuni de destructurare a unei grupări infracționale specializată în proxenetism și spălare de bani. Perchezițiile au avut loc la membrii unei grupări infracționale cu preocupări în proxenetism și spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016–2021, șapte persoane cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani ar fi pus bazele unei grupări infracționale, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Liderul rețelei ar fi un râmnicean de 34 de ani, cunoscut în zonă drept ,,Papițoi”, care ar fi implicat-o în afacere și pe concubina sa. Acesta, împreună cu trei prieteni, ar fi recrutat mai multe fete prin metoda ,,Lover Boy” apoi le-ar fi convins să se prostitueze.

,,Victimele erau atrase cu promisiunea întemeierii unei familii, deziderat ce era condiționat de acumularea prealabilă de importante sume de bani, sume ce nu ar fi putut fi obținute în alt mod decât prin practicarea prostituției. Interesul real al proxenetului era dezvăluit pe durata desfășurării activității de prostituție, când victimele erau supuse la presiuni din ce în ce mai mari pentru obținerea de venituri cât mai consistente, presiuni însoțite în cele mai multe cazuri de corecții fizice”, menționează DIICOT într-un comunicat de presă.

Astfel, șase tinere au picat în plasa indivizilor, care le-au transportat în Germania și, mai apoi în Elveția. Ulterior, banii astfel obținuți au fost investiți de părinții lui ,,Papițoi”, și ei membrii ai grupării, în imobile și autoturisme de lux. Unele bunuri au fost cumpărate pe numele unor apropiați. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro. ,,Sumele de bani obținute din activitatea infracțională erau investite de către suspecți în imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziționate pe numele lor ori pe numele altor persoane și revândute ulterior, urmărindu-se, astfel, ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestora”, mai precizează ­DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare. Polițiștii au pus în aplicare șapte mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul DIICOT – B.T. Buzău, pentru audieri. Doi dintre bănuiți au fost prinși când se pregăteau să plece din țară. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălare de bani. În cauză s-a cooperat cu autoritățile polițienești din Germania și Elveția. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române. În activități au fost angrenați și polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și jandarmi din Ploiești și Buzău.

2 Comentarii

  1. Mai trăiește, stimate domn, după cum constatați accesând site-ul. Însă nu vi se vor publica niciodată comentariile în care jigniți, indierent că este vorba despre protagoniștii articolelor sau despre colegii mei.

  2. Mama , ce „frumusel” este ! Si avem aici in Buzau f. multi. Au iesit cu sutele de prin coclauri, caci de, sunt liberi , statul ii plateste ptr. ca stau. Uite unul care nu sta , cu figura inchisa la culoare, cu figura de „papitoi” . Dar nu-i singur, fiecare face cate ceva , tot felul de pungasii. Heloo, Opinia mai traieste? Moderatorii mai sunt pe acolo, sau sunt internati , fiind virusati dupa atata munca.

Articole similare

error: Continut protejat!!