Educație

VIDEO | Ce mesaje transmit din izolare liceeni de la „Moisil”

Liceenii de la „Tehnologic ,,Grigore C. Moisil” au realizat în perioada stării de urgență filmulețe emoționante. De o sensibilitate aparte a fost cel realizat pe tema prevenirii infectării cu covid-19; în cele câteva minute de imagine, au dat frâu liber sentimentelor care i-au în­cercat în izolarea impusă de pandemie și au transmis și altora modul în care au resimțit cele două luni de distanțare socială.

Despre această inițiativă

directorul unității de învă­țământ, Adriana Voicu,  spu­ne că  totul a pornit de la un proiect în limba engleză. „A fost un proiect la limba engleză,  și s-a lucrat la orele de engleză. A fost modalitatea copiilor de a-și exprima sentimentele din această perioadă și au surprins foarte bine esența lucrurilor: că nu e ușor nici pentru ei, nici pentru noi, că se simt departe de noi și că vor să-și reia activitatea normală.

Filmulețul a fost la­cri­mogen și ne-a sen­sibilizat pe toți, pentru că ne-am dat seama că și ei simt că sunt departe de școală, de noi,  și că oricât de mult, în timpul școlii, ar fi spus că nu mai pot, de fapt, în perioada aceasta resimt distanța. Au transmis în filmuleț cât de mult le lipsește școala și interacțiunea cu profesorii și cu colegii”, spune directorul liceului, Adriana Voicu.

Copiii au fost îndrumați în această activitate de profesorul de limba engleză Cristina Toma, pe parcursul <Săptămânii Altfel>.

Liceul „Moisil”, „Școală Google”din 2017

Întâlnirile profesorilor cu elevii  de la „Moisil” s-au realizat online și participarea a fost foarte mare, proporția fiind de circa 90%. Chiar dacă mare parte dintre elevi provin din mediul rural, au reușit să participe la ore. La această reușită pare să fi contribuit și activitățile din anii anteriori ai liceului, pentru creșterea abilităților copiilor și profesorilor de a lucra online.

„Ne-a surprins plăcut că au participat cu toții la orele online, dar liceul nostru a fost cumva pregătit pentru această situație, întrucât încă din 2017 noi suntem < Școală Google> și aveam toate instrumentele necesare.

O parte dintre profesori aplicau deja cu Google Classroom, Google Meets. Cu tot ce se lucrează acum, noi lucram la școală, dar nu pe scară extinsă, evident, dar erau profesori care făceau acest lucru”, spune directorul Liceului „Grigore C. Moisil”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker