luni, 28 septembrie 2020

Pictor buzoian, invitat să expună la Bienala de Desen Contemporan OSTEN de la Skopje

Artistul buzoian Vla­dimir Păun Vrapciu continuă seria prezențelor pe simezele internaționale. De curând, buzoianul a fost invitat să expună în cadrul Bienalei de Desen Contemporan OSTEN (OSTEN Biennial of Drawing) din Skopje, Macedonia de Nord.

Festivitatea de premiere și deschiderea expoziției va avea loc pe 24 septembrie la Skopje.

Artistul buzoian va participa la bienala din Macedonia cu o lucrare de pictură care a fost expusă și la Buzău.

„Stilul expresionist îmi definește munca mea în artă”

„Am înscris în bienală  tabloul <Chimista> cu dimensiunile 150 cm înălțime și 100 cm lățime, realizat în tehnica ulei pe pânză. Este o lucrare în stil expresionist; stilul expresionist în general îmi definește munca mea în artă. Tabloul <Chimista> face parte din expoziția personală realizată în 2019, <Conexiune în Brahma>, expoziție ce a fost prezentată în cadrul Muzeului Județean din Buzău și la Muzeul Național al Țăranului Român din București. Prin arta pe care o crez îmi doresc să realizez imagini picturale moderne care să fie apreciate de iubitorii de artă”, a declarat Vladimir Păun Vrapciu.

În ceea ce privește participarea sa la Bienala de Desen Contemporan OSTEN, buzoianul spune că vine la invitația artistului macedonean Mice Jan­kulovski, deținător al premiului „Lorenzo il Magnifico” în cadrul ediției din 2019 a Bienalei de la Florența.

„Am aflat despre  OSTEN BIENNIAL of DRAWING de la domnul Mice Jankulovski cu care am expus împreună la Bienala de la Florența 2019. Domnul Mice Jankulovski mi-a povestit despre acest important eveniment care este bienal și am rămas impresionat. Cred că acela a fost momentul care m-a convins să mă înscriu la această bienală. Și pe această cale îi mulțumesc domnului Mice Jankulovski”, a mai declarat Vladimir Păun Vrapciu.

loading...
error: Content is protected !!