miercuri, 20 ianuarie 2021

VIDEO | Care sunt domeniile în care va investi municipalitatea în următorii patru ani

,,Vă mulțumesc din tot sufletul pentru acest fabulos 78,06%, cel mai bun rezultat din România, obținut de un candidat la o primărie capitală de județ! Acum, din nou la muncă pentru buzoieni și cu mai multă motivație!”, spune primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pos­tată pe pagina sa oficială de Facebook, în care vosrbește despre modul în care vor fi transpuse în practică proiectele pe care le-a prezentat buzoienilor în campania electorală.

Primarul spune că scorul pe care l-a obținut, atât el, cât și lista de consilieri locali social-democrați – care îi permite să fie secondat de doi viceprimari PSD și îi crează majoritatea calificată de două treimi – îi cere o și mai mare responsabilitate față de buzoieni: ,,Responsabilitatea mea este mult mai mare acum și trebuie ca, în acești patru ani, să fac și să facem mai mult, astfel încât orașul nostru, Buzăul nostru, să devină, de ce nu?, unul dintre cele mai importante orașe din România. Mă voi ține de cuvânt și vom investi foarte mult pe toate cele șapte axe pe care vi le-am prezentat prin acel material de campanie electorală, care s-a numit <Proiectele Buzăului 2016-2024>, și, bineînțeles, vom depune toate eforturile cel puțin pe proiectele care au fost trecute acolo”, susține acesta.

Toma reamintește buzoienilor domeniile în care municipalitatea va investi în următorii ani: ,,Proiecte pe infrastructura orașului, astfel încât, în cei patru ani care urmează, pur și simplu, să uităm de străzi și trotuare nereabilitate sau de parcări nemodernizate. În același timp, pe partea de Educație, avem în vedere să investim în continuare cât se poate de mulți bani, astfel încât nivelul educației în Buzău să fie unul dintre cele mai ridicate, dacă nu cel mai ridicat din România. Al treilea capitol în care vom fi prezenți la nivel maxim – atât cât ne va permite pandemia, cel puțin acum la început – se numește Cultură, recuperarea trecutului și a tradițiilor, sport și recreere. Avem în vedere multe proiecte aici, care să ne ajute să fim mândri că suntem buzoieni, să avem încredere în identitatea noastră; când vorbim despre sport și recreere, mă gândesc atât la sportul de masă cât și la cel profesionist, astfel încât buzoienii să fie mult mai sănătoși. Un alt domeniu în care vom face în continuare investiții se numește Mediu și îmbunătă­țirea calității vieții în Buzău; avem multe proiecte, care fie sunt în desfășurare sau care vor începe. Vom vorbi doar despre două, foarte importante: reabilitarea pădurii Crâng și transfomarea în al doilea parc din Europa și recuperarea Iazului Morilor și realizarea unui proiect complex, pe fonduri europene, pentru punerea sa în valoare, atât din punct de vedere economic, dar și din punct de vedere al atractivității Buzăului. Un alt domeniu foarte important este mobilitatea urbană; ajungem deja luna aceasta în 62 de localități cu transportul în comun din Buzău, respectiv cu Trans Bus, se vor face în continuare achiziții pe fonduri europene; avem deja licitații pentru 11 autobuze electrice, pe care sperăm că le vom avea în prima parte a anului 2021, vom îmbunătăți și infrastructura pentru biciclete și pentru mers pe jos. Practic, vom mări de circa patru ori lungimea pistelor de biciclete din Buzău și vom reabilita practic toate trotuarele din oraș. Un alt domeniu foarte important este îmbunătățirea serviciilor Primăriei și îmbunătățirea comunicării cu cetățenii din Buzău; dacă am reușit să fac ceva relativ bine – pentru că mai este mult de muncă și aici -, am reușit să comunic cu dumneavoastră, astfel încât să reușesc să vă preiau ideile și să rezolv atât problemele personale, cele care sunt de competența primarului, dar mai ales problemele care țin de întreaga comunitate buzoiană sau de părți ale acestei comunități”, precizează primarul Constantin Toma.

El spune însă că domeniul cel mai important, fără de care nu se poate investi în celelalte șase, este cel legat de partea financiară, care va însemna și atragerea masivă de fonduri europene: ,,Cel mai important domeniu, zic eu – pentru că fără el nu le putem rezolva pe celelalte șase -, îl reprezintă partea financiară; noi trebuie să îmbunătățim în permanență această parte, astfel încât să putem avea banii necesari implementării proiectelor noastre. Bineîn­țeles, avem în vedere, în perioada 2020-2024, să folosin foarte mulți bani de la Uniunea Europeană, să punem în operă și proiecte pentru care am atras fonduri europene – într-un clasament dat publicității suntem pe locul al șaptelea din țară la atragerea de fonduri europene, ceea ce nu este deloc puțin, având în vedere că am plecat foarte târziu, ca primar, să implementez proiecte europene și să atragem astfel de sume care sunt cele mai ieftine și sperăm ca în acest mandat să ajungem undeva, inclusiv cu alte surse atrase la vreo 338 milioane de euro, ceea ce va transforma, cu siguranță, Buzăul într-un oraș aproape de nerecunoscut. Numai zilele trecute s-a semnat contractul pe fonduri europene pentru reabilitarea centrului, care va deveni un centru de oraș european, precum și cel pe velo-city, prin care vom face 50 de locații cu 350 de biciclete, din care se vor putea închiria biciclete pentru deplasarea oriunde în Buzău, inclusiv în zonele industriale și în cele de atracție din orașul nostru”, a mai spus primarul Constantin Toma.

,,Avem proiecte foarte multe și sunt convins că în baza experienței deja câștigate în cei patru ani care au trecut (…) vom face tot ceea ce este omenește posibil să facem un oraș cu care să ne mândrim, să fim mândri că suntem buzoieni, să fim mândri că suntem români, și să alegem ca primă opțiune totdeauna să ne trăim viața aici, la noi acasă, împreună cu cei dragi, astfel încât să ne bucurăm de o viață sănătoasă”.

Dragi buzoieni, Vă mulțumesc din tot sufletul pentru acest fabulos 78,06%, cel mai bun rezultat din România, obținut de un candidat la o primărie capitală de județ!Acum din nou la muncă pentru buzoieni și cu mai multă motivație!HAI BUZĂU, BUZĂU!

Gepostet von Constantin Toma am Montag, 12. Oktober 2020

3 COMENTARII

  1. Planuri mărețe însă din păcate Buzăul e unul din cele mai corupte orașe din România. S a dovedit asta din ‘89 încoace.

  2. „Fabulos”( intrebare cum s-ar traduce acest procent din TOTAL ALEGATORI INSCRISI PE LISTA?), cel mai mare din lume, cel mai ridicat, cel mai important din Romania nu suna deloc bine pentru cineva care ar trebui sa fie maio smerit.
    Toate acestea ne amintesc de vremurile intrecerii socialiste

  3. In program era si reabilitarea strazii Transilvania,pe care iti farami masina circuland de la bere pana-n Unirii! Iar cand ajungi in zona si asa ingusta engrourilor, iti amintesti subit de Primarie!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!