duminică, 24 ianuarie 2021

VIDEO | Alegerea viceprimarilor provoacă reacţii nervoase printre politicienii locali

Alegerea viceprimarilor în judeţul Buzău, proces care nu s-a încheiat nici până la această oră în toate unităţile administrativ-teritoriale buzoiene, naşte pasiuni şi reacţii nervoase printre politicienii locali.

Astfel, la Beceni, comună adjudecată pe 27 septembrie de Partidul Naţional Liberal, viceprimarul a fost ales abia marţi, la a patra strigare a Consiliului Local, celelalte trei şedinţe anterioare dedicate acestui subiect fiind boicotate de aleşii locali ai PNL. Spre dezamăgirea acestora din urmă, marţi a fost ales viceprimar fostul primar al comunei, social-democratul Laurenţiu Dumitru Constantin, chestiune de altfel previzibilă atât timp cât PSD deţine majoritatea în deli­berativul comunei.

Conducerea organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal nu se împacă însă cu rezultatul votului aleşilor locali din Beceni, acuzând câteva nere­guli de organizare a şedinţei – niciuna de fond, însă -, printre care prezenţa la lucrările deliberativului comunal a social-democratului Adrian Petre, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Astfel, într-un comunicat de presă intitulat „PSD Buzău îşi trimite acoliţii să supravegheze abuziv şedinţele primarilor liberali”, preşedinte PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, reclamă prezenţa acestuia la şedinţă, despre care afirmă că ar fi avut loc în condiţii sanitare improprii, contrare prevederilor legale în vigoare.

„PSD Buzău continuă să manifeste un comportament abuziv, similar lumii interlope, trimiţându-şi <locotenenţii> în primăriile liberale, acolo unde consilierii locali PSD pare că nu reuşesc să-şi impună ordinele de partid. O astfel de situaţie a avut loc la Beceni, unde, la şedinţa de Consiliu Local, a apărut vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Petre (PSD) supraveghind buna desfăşurare a şedinţei, care avea pe ordinea de zi votul pentru desemnarea viceprimarului comunei Beceni. Pe lângă faptul că spaţiul, în care, abuziv, consilierii locali PSD au decis organizarea şedinţei de consiliu local, NU respecta restricţiile impuse de Guvernul României referitoare la distanţarea socială obligatorie în pandemie, nu ne explicăm nici apariţia domnului Petre, care nu avea ce să caute la o şedinţă la care nu fusese invitat de primar”, spune Avrămescu, care adresează preşedintelui Consiliului Judeţean, social-democratul Petre Emanoil Neagu, trei întrebări la care aşteaptă „cu celeritate răspunsuri”: „Cu ce scop şi cărui fapt i se datorează prezenţa domnului Adrian Petre, vicepreşedintele CJ Buzău, subalternul dumnea­oastră, la şedinţa Consiliul Local de la Primăria Beceni? Domnul Petre a fost mandatat de dumneavoastră să participe la şedinţa primăriei Beceni? Vicepreşedintele CJ Adrian Petre are prevăzută în fişa postului <participarea> inopinată la şedinţele consiliilor locale ale primăriilor din judeţ?”, scrie Avră­mescu.

De partea cealaltă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Adrian Petre spune că prezenţa sa la şedinţa Consiliului Local Beceni a fost perfect legală conform prevederilor articolului 138, alineat 4, din Codul Administrativ: „La lucrările consiliului local pot asista şi lua cuvântul, fără drept de vot, prefectul, preşedintele consiliului jude­ţean sau reprezentanţii acestora, deputaţii şi senatorii, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului, secretarii şi subsecretarii de stat, conducătorii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, conducătorii compartimentelor de resort şi conducătorii organismelor prestatoare de servicii ­pu­blice sau de utilitate publică din unităţile administrativ-teritoriale, în problemele ce privesc domeniile lor de ­res­ponsabilitate, precum şi alte persoane interesate, în condiţiile prevăzute în regulamentul de organizare şi funcţionare a consiliului local”. De asemenea, Petre spune că lui nu i se poate imputa în niciun fel vreo chestiune organizatorică a şedinţei, dat fiind că acesta este apanajul primarului.

La Ziduri – comună cu primar aparţinând PRO România -, singurul consilier local al Partidului Mişcarea Populară a decis ca viceprimarul comunei să aparţină… Partidului Social Democrat! „Adrian Mocanu a dat ordin la partid ca singurul consilier pe care îl are în Consiliul Local al comunei Ziduri să facă alianţă cu PSD şi să creeze astfel majoritatea pentru ca votul să meargă pentru alegerea unui viceprimar PSD la Ziduri. Iată cum, un individ pentru care traseismul nu a fost niciodată o ruşine, face din nou un pas care trădează apetenţa către înşelătorii lipsite de moralitate politică. Acelaşi Adrian Mocanu care pretindea, în campania electorală de acum o lună, că are <înclinaţii> liberale şi striga sus şi tare că PNL Buzău ar fi făcut înţelegeri cu PSD, demonstrează că a minţit ruşinos în scopul de a atrage electorat, în timp ce adevăratele <înţelegeri> politice pentru micile <ciupeli> personale erau făcute de domnul Mocanu, fost de­putat PMP, cu PSD”, spun surse liberale.

3 COMENTARII

  1. Tot asa est de urmarit cu interes ce se intampla si la Vernesti unde inca nu a fost ales viceprimarul. Acum o luna, acest Avramescu adus precum un cal troian in PNl Buzau ca sa distruga, cu toate stifturile pe care si le-a apropiat, si ce mai ramasese din partid le-a cerut celor doi consilieri sa voteze candidatul propus de PSD. Numai ca cei doi consilieri nu s-au conformat si de aici blocajul si deranjul. Poate acest deputat de import sa mentioneze o singura mutare benefica pentru organizatia PNL Buzau de cand a preluat conducerea? Dupa ce a facut varza administratia locala din judet, acum vrea sa faca acelasi lucru si in invatamantul buzoian. Deja au aparut primele schimbari. Succes lui si fetelor palide care sunt implicate! Unde nu-i cap vai de picioare! (vezi pozele)

  2. Ședințele de Consiliu Local sunt publice. Poate asista orice persoană interesată, atât timp cât există condiții concrete de asistență. Corect ar fi ca toate ședințele să fie înregistrate audio-video și să fie postate pe saitul primăriilor, să vadă toată comunitatea cu ce se ocupă aleșii comunității.

    La Ziduri, pemepistul a votat ca un om normal la cap, pentru propriul interes căci pentru interesul partidului nu mai este cazul . De ce să voteze pentru un partid care n-a trecut nici el pragul electoral? Atât PMP-ului cât și ProPonta-ului li se pot face parastase.

  3. Primarul de la Beceni a rămas singur? A uitat cand prefectul era asmutit asupra fostului primar? Chiar asa, domnul prefect demisionar si-a preluat vreun post de conducere la ANAF ?

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!