Economic

Amenajarea livingului, în 4 pași simpli

Camerele de zi servesc scopuri diferite, pentru diverse persoane. În unele case, ele sunt principala zonă de adunare pentru familie, în timp ce, în altele, sunt mai mult un showroom, utilizate, doar, când vin musafiri. Oricum ar fi, există anumite probleme care apar, întotdeauna, când încerci să amenajezi mobilierul de sufragerie. Consultă aceste sfaturi pentru amenajarea livingului tău, dacă vrei ca acesta să îndeplinească orice funcție.

1. Noțiuni de bază, despre camera de zi

Există câțiva pași importanți de urmat, atunci când amenajezi livingul.

  • Stabilește punctul focal al camerei și aranjează mobilierul în jurul acestuia. În unele camere, punctul focal va fi o caracteristică existentă, cum ar fi un șemineu sau fereastră, iar, în altele, va fi ceva televizorul, de exemplu.
  • Folosește mobilierul, pentru a crea zone de conversație. Oamenii ar trebui să poată vorbi confortabil între ei fără să-și încordeze gâtul sau să strige. Dacă încăperea este deosebit de mare, creeză câteva zone de conversație diferite.
  • Nu uita de fluxul de trafic. Lasă suficient spațiu pentru ca oamenii să se plimbe printre mobilier, astfel încât, să poată ajunge, cu ușurință, dintr-o parte în alta a camerei.
  • Trage mobilierul de lângă pereți. A avea tot spatele mobilierului lângă pereți este una dintre cele mai mari greșeli pe care oamenii le fac în sufragerie. Așezând piesele mai aproape unul de celălalt, vei crea un cadru mai intim. Atâta timp cât spatele pieselor sunt terminate, nu există niciun motiv să nu le arăți.

2. Dimensiunile și amplasarea mobilierului

Canapeaua, scaunele și fotoliile 

Acestea sunt, adesea, articole de dimensiuni mari, deci, este important să se potrivească spațiului. Cel mai important, este să măsori spațiul, înainte de a cumpăra oricare dintre aceste piese. Nu dorești să fie prea mari sau prea mici, așa că, mai bine întocmești, din timp, un plan. Schițează camera pe o bucată de hârtie milimetrică, folosind toate măsurătorile adecvate. Încearcă să așezi scaunele și fotoliile în câteva locuri diferite și să vezi ce funcționează cel mai bine vizual dar și în ceea ce privește spațiul, pentru a se potrivi fluxului de trafic. Poți alege dintr-o gamă largă de fotolii living online, în funcție de preferințele tale și dimensiunea spațiului de care dispui.

Covorul  

Utilizarea covoarelor este o modalitate excelentă de a defini zonele de relaxare, dar, greșeala numărul unu pe care o fac oamenii în sufragerie este utilizarea unui covor de zonă prea mic. Amintește-ți că toate mobilierele ar trebui să poată sta confortabil pe covor. Dacă spațiul nu o permite, asigură-te că, măcar, picioarele din față ale oricărei piese mari tapițate sunt pe covor.

Măsuța de cafea mare

O măsuță de cafea în mijlocul unei zone de relaxare este excelentă, atât pentru estetică, dar, și pentru funcționalitate. Aceasta acționează ca o ancoră pentru cameră și lasă mult spațiu oamenilor, pentru a pune băuturi sau pentru a-și afișa accesoriile preferate. O masă mare oferă, de asemenea, acces mai ușor de pe scaunele din jurul ei. De aceea, asigură-te că lași suficient spațiu între scaune și măsuța de cafea pentru ca oamenii să treacă. Și, dacă nu poți găsi o măsuță de cafea potrivită, două mese mai mici pot fi un bun înlocuitor.

Mesele laterale

Fiecare scaun/fotoliu ar trebui să aibă acces ușor, fie la o masă laterală, fie la o măsuță de cafea. Evită aspectele care îi obligă pe oameni să se deplaseze de pe scaunele lor pentru a pune sau lua băuturi. Când vine vorba de înălțimea mesei nu uita că:

  • Mesele laterale ar trebui să aibă, aproximativ, aceeași înălțime cu brațele scaunului din apropiere (dacă nu este posibil, mai puțin este mai bine).
  • Pentru măsuțele de cafea, înălțimea trebuie să fie aceeași cu a scaunelor/ canapelei, sau mai mică.

3. Iluminatul

Iluminatul este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei încăperi și este neglijat, prea des. Folosește, întotdeauna, un amestec de iluminat de sus, lămpi de podea și lămpi de masă (și aplice, dacă este posibil). O lampă de podea arată minunat la capătul unei canapele sau în spatele unui scaun. Veiozele arată minunat, pe măsuțe sau rafturi. Iluminarea trebuie amplasată la diferite niveluri, pentru a fi echilibrată corespunzător, așa că, folosește o varietate de corpuri de iluminat în toată camera.

4. Accesorii de dimensiuni potrivite 

Lucrurile agățate pe perete – fie că este vorba de artă, oglinzi sau obiecte sculpturale – trebuie plasate strategic și proporțional cu mobilierul. Nu amplasa o fotografie minusculă, pe spatele canapelei, de exemplu; în schimb, utilizează, fie o piesă mare care are, aproximativ, două treimi din lungimea canapelei, fie, folosește o grupare de piese. Dacă vrei să folosești o anumită piesă de artă prea mică, pune-o într-un cadru mai mare.

Sursă foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-jfapf

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker