Acasă Sport Victorie și salt în clasament pentru HC Buzău

Victorie și salt în clasament pentru HC Buzău

0
Victorie și salt în clasament pentru HC Buzău

• HC Buzău – CSU Suceava 29-25 (13-13)

HC Buzău reface legă­tura victoriilor în Liga Națională, după scurtcircuitul din meciul cu Dinamo. Joi seară, într-un meci disputat în Sala ,,Babes Bolyai” din Cluj Napoca, din etapa a 22-a a Ligii Naționale, echipa buzoiană a trecut de CSU Suceava și a revenit pe locul 8 în clasament. Buzăul a întâlnit o echipă arță­goasă, luptătoare, pe loc de baraj și în căutarea a cât mai multe puncte salvatoare în ultima parte a campionatului. Băieții lui Pero Milosevic au început partida la conducere, dar Suceava a ținut aproape și nu le-a permis să se distanțeze. Ba chiar a reușit, pentru scurt timp, între minutele 18 și 23, să se afle și în avantaj. Dovadă a echilibrului existent, prima repriză s-a încheiat la egalitate, 13-13. După pauză, treptat-treptat, artileria grea a buzoienilor a început să facă dife­rența. Mironescu, Esteki, Dumitrana, Renaud-David, dar și tânărul Broască, cu evoluții tot mai consistente de la meci la meci, au găsit tot mai multe breșe în apărarea suceveană, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă. Cinci goluri a fost, în final, diferența constantă dintre cele două echipe, fixată la patru după o aruncare de la 7 metri a Sucevei în ultima secundă: 29-25.

Marcatori HC Buzău: Liviu Mironescu – 7 goluri, Zamfir Dumitrana (5), Vuk Milosevic (4), Ionuț Broască (3), Leo Renaud David (2), Predrag Vujadinovic (2), Amin Yousefinezhad (2), Allahkaram Esteki (2), Shahoo Nosrati (1), Florin Bejinariu (1)

Liga Națională – Etapa a 22-a

• CSM Botoșani – CSM Făgăraș 20-28

• CSM Reșița – Steaua București 26-39

• CSM Vaslui – Potaissa Turda 23-32

• HC Buzău – CSU Suceava 29-25

• CSM București – Politehnica Timișoara 25-22

• Dobrogea Constanța – Minaur Baia Mare – joi seară

• CSM Bacău – Dinamo București – joi seară

• CSM Focșani a stat

Clasament

1. DINAMO 58 p.

2. Turda 53 p.

3. Constanța 48 p.

4. CSM București 42 p.

5. Baia Mare 38 p.

6. Steaua 33 p.

7. Timișoara 31 p.

8. HC Buzău 29 p.

9. CSM Focșani 27 p.

10. CSM Vaslui 25 p.

11. CSM Bacău 22 p.

12. CSM Făgăraș 18 p.

13. CSU Suceava 17 p.

14. CSM Reșița 6 p.

15. CSM Botoșani 1 p.

Vineri, de 15.50, HC Buzău – Potaissa Turda, pe TVR 2!

După Dinamo, o altă forță a Ligii Naționale ca adversară pentru HC Buzău în turneul de la Cluj Napoca! Vineri, 9 aprilie, în Sala ,,Horia Demian”, buzoienii înfruntă ocupanta poziției a doua, Potaissa Turda, singura echipă care a reușit să îi ia puncte lui Dinamo în întrecerea internă. Partida este programată de la ora 15.50 și este transmisă în direct de TVR 2. După o zi de pauză, HC Buzău va reveni pe teren pentru ultimul meci din turneul de la Cluj Napoca, duminică, 11 aprilie, de la ora 14.15, în Sala ,,Babes Bolyai”, împotriva lui CSM Vaslui, partidă ce poate fi urmărită pe platforma de livestrea­ming a Federației Române de Handbal, https://tv.frh.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here