Sport

Victorie la pas. Gloria a trecut de „lanterna” Spartac

Raportul de forțe dintre Spartac, echipă cu un sigur punct acumulat și care se pregătește deja pentru Liga a III-a și Gloria, club care trage de vreo doi ani la promovare, nu lăsa să se întrevadă vreo surpriză. Buzoienii s-au impus deși nu au forțat, înscriind de cinci ori și asigurându-și cele trei puncte încă înainte de pauză.

Gloria a deschis scorul în minutul 20, după ce dominase începutul de meci. Perianu, altruist, i-a pasat lui Vali Dumitrache, după ce ambii scăpaseră într-o situație de doi contra unu cu portarul advers. Ultimul a îndeplinit formalitatea de a se întinde după balon și a impinge în plasă.

Cinci minute mai târziu, buzoienii majorau diferența după o gafă a portarului Soare. Goalkeeperul gazdelor, aflat sub presiune, a trimis greșit către Șteau. A urmat pasa către Perianu, plasat ideal, și din nou formalitatea de a trimite în poarta goală.

La 2-0, bucureștenii au avut în două rânduri ocazia de a reduce din diferență, însă, pe rând, Florescu și Pacionel au trimis pe lângă poartă.

În schimb, cu un minut înainte de pauză, a venit golul trei pentru Gloria, cel mai frumos al partidei. Cristi Dumitru a șutat din colțul careului de 16 metri, cu interiorul „a’la Del Piero”, pe colțul lung, trimițând balonul în plasa laterală, fără reacție pentru Soare.

La reluare, Buzăul a jucat mai economicos, încercând să speculeze spațiile mari lăsate de gazde. Golul 4 a venit în minutul 65, de la Mihnea Rădulescu. Angajat ideal de Chică Roșă, tânărul mijlocaș a șutat de la 16 metri, pe lângă portarul ieșit să-l întâmpine.

Cu 10 minute înainte de final, Chică Roșă a înscris cel de-al cincilea gol, dintr-un penalty obținut de Tănasă.

Progresul a reușit golul de onoare două minute mai târziu, prin Nicolas Tong.

În urma acestui succes, Gloria a revenit pe locul 5 în Liga 2, cu 28 de puncte și este și mai aproape de calificarea în play-off. Etapa viitoare programează un meci cât se poate de important pentru buzoieni. Elevii lui Andrei Prepeliță vor primi acasă pe Corvinul, cea mai în formă echipă din liga secundă.

  • Gloria Buzău: Haymamba – Ferraresso, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu – Șteau, Prejmerean, Perianu – Mih. Rădulescu, Val. Dumitrache, Cr. Dumitru (cpt.)
  • Rezerve: Lăpădat – Akhmatov, D. Benzar, Chică-Roșă, R. Crișan, Georgiev, Sg. Pîrvulescu, Sălceanu, Mat. Tănasă
  • Antrenor: Andrei Prepeliță.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker