Sport

În sfârșit, victorie. HC câștigă la Cluj, cu Universitatea

După trei meciuri fără victorie, HC obține prima victorie din 2024, într-o deplasare foarte grea, la Universitatea Cluj. Lupii s-au impus cu 28 la 26 la capătul unui meci decis în ultimele secvențe.

Vorba conform căreia „oricine poate bate pe oricine” chiar se adeverește, în acest sezon al Ligii Zimbrilor. Cu excepția buldogilor de la Dinamo, grupare care defilează în Liga Națională, celelalte partide sunt foarte rar tranșate clar, înainte de ultimele momente. Așa a fost și la Cluj, într-un meci thriller, în care cu un minut și jumătate înainte de final nu se știa în conturile cărei echipe se vor duce cele trei puncte. Prima repriză a fost foarte echilibrată, cu gazdele în dese rânduri la conducere, dar cu buzoienii revenind de fiecare dată. Echilibrul părea că se rupe în minutul 26, atunci când studenții s-au distanțat la patru lungimi, ecart cu care au și intrat, de altfel, la cabine. Era 14-10 la pauză iar misiunea delegației buzoiene părea aproape imposibilă.

La reluare, Lupii au redus rapid din diferență, apropiindu-se la un singur gol în minutul 36. Dumitrana a adus egalarea în minutul 46 (20-20) și se părea că experiența va fi cea care va tranșa meciul în favoarea buzoienilor. Ardelenii au trecut, însă, cu bine, peste momentul psihologic, și-au văzut de joc și păstrat echilibrul până în ultimul minut de joc, atunci când golul lui Mosic modifica tabela la 26-27.  Makaria a nimerit bara din extremă iar Mitic a încheaiat conturile înscriind pentru 26-28.

De la HC, de departe cel mai bun om a fost, încă o dată, Mosic, cu 9 goluri, sârbul asumându-și, a câta oară, rolul de principal marcator. Bună și prestația lui Tcaciuc, cu 9 parade.

Grație victoriei, Buzăul urcă pe 6, cu 27 de puncte, la doar două de CSM București. Teoretic, un loc 4, care ar asigura prezența în Europa, e încă posibil. Evident, cele trei puncte pierdute acasă, cu Bacăul, ar fi crescut considerabil șansele celor de la HC, pentru o clasare de pus în ramă. Însă cum surprizele apar tot mai des, „Lupii” mai au dreptul să spere la un loc european. Asta dacă îl doresc cu adevărat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker