Cultură

Un nou proiect pentru elevi lansat de buzoianca Daniela Popescu

Buzoianca Daniela Popescu, lector universitar doctor la Facultatea de Istorie – Universitatea din Bucureşti și preşedinte al Asociației Culturale „Istoria din Casă în Casă” lansează un nou proiect destinat mediului preunivesitar, sub titulatura „Dialog democratic: Ateliere de educație civică și istorie”. Spunem un nou proiect pentru că primul, competiția națională „TREASURE HUNT – ISTORIA DIN CASA MEA”, lansată în premieră de Asociația Culturală „Istoria din Casă în Casă”, pentru a-i determina pe elevi să descopere  lucruri noi despre ei, despre familia lor, dar și despre patrimoniul național material și imaterial, așa cum bine știți, a căpătat notorietate deși este  abia la ediția a IV-A. Mulți copii au descoperit astfel mărturii despre câte rânduri de straie aveau oamenii, cum făceau comerț, cum au fost conectați la energia electrică, cum a apărut radioul, cum arătau orologiile și multe altele, toate interesante și emoționante, mai ales dacă era vorba și despre istoria familiei, poveștile înaintașilor lor,  povești de viață peste care s-a așternut praful.

De data aceasta, spune Daniela Popescu, propune  „consolidarea culturii democratice și stimularea conștientizării civice, furnizând tinerilor abilitățile și resursele esențiale pentru a se implica activ în procesele democratice și în activitatea socială cotidiană. Această implicare presupune o înțelegere aprofundată a valorilor democratice și a importanței lecțiilor istoriei.” Va face acest lucru posibil cu sprijinului Fundației Konrad-Adenauer-Stiftung, căreia îi mulțumește pentru parteneriat și susținere.

Atelierele se vor desfășura sub formatul celor cu care copiii sunt deja obișnuiți din proiectul anterior,  adică se vor desfășura fizic, cu mici surprize interactive. Ele vor avea loc în perioada 27 februarie-17 iunie. În această perioadă, spune Daniela Popescu, „ne-am propus să fim la dispoziția profesorilor și elevilor de oriunde din țară, dornici să povestim despre importanța unui dialog democratic sănătos, răsfoind puțin filele trecutului. Dacă v-am atras atenția și doriți ca școala sau clasa dumneavoastră să se alăture acestui demers, tot ce aveți de făcut este să ne scrieți pe adresa de e-mail: [email protected], iar colegii noștri vor programa un atelier și vă vor trimite materialele de prezentare cu detaliile proiectului. Vă mulțumim pentru sprijinul acestor ani și sperăm să vă alăturați demersului nostru de a contribui la o mai bună cunoaștere a lecțiilor democrației”

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker