Sport

Victoria se lasă așteptată

  Lupii „au comis-o” acasă, cu Bacăul

Surpriză neplăcută pentru fanii buzoieni veniți în număr mare, duminică seară, în Sala Romeo Iamandi. HC a pierdut cu CSM Bacău, după un meci în care nu a semănat deloc cu echipa care încânta în turul campionatului.

Buzăul a început bine și se distanțase deja la trei goluri în minutul 9, moment în care a intervenit acea relaxare prematură despre care se tot face vorbire în sportul din Balcani. În replică, moldovenii și-au văzut de joc, egalând la 6, după reușitele semnate de Bujor, Rogulski și Serhel. S-a mers apoi cap la cap până prin minutul 27, atunci când HC punea din nou, între ea și adversară, trei goluri, avantaj consemnat și la pauză, 17-14.

Nici actul secund n-a început rău, tabela afișând, la un moment dat, 22-18, un ecart care a sporit și mai abitir starea de suficiență în rândul elevilor lui Gabriel Armanu. Băcăuanii n-au capotat, revenind încet, dar sigur, în joc și reușind să egaleze, din nou, prin Bujor, cel mai bun om de la oaspeți. Ultimele 10 minute au consemnat căderea lupilor, o echipă care s-a bazat mai mult pe valoarea individuală a componenților săi, decât pe un joc colectiv, ordonat și exersat la ședințele de antrenament. Doar paradele lui Komok au reușit să-i mențină pe buzoieni în joc, insuficiente, însă, pentru a compensa ratările coechipierilor săi. Buzoienilor parcă li s-a pus o cheață pe ochi în ultimele cinci minute, interval de timp în care au marcat o singură dată, după un contraatac. 30-29 pentru Bacău, după un meci la finalul căruia mai toată lumea era dezamăgită, cu excepția, evident, a delegației oaspete.

De la Buzău, Mosic a înscris de 9 ori, din 13 aruncări, dar cel mai bun om a fost Komok, cu unsprezece parade.

HC rămâne pe 6, cu 24 de puncte, cu 3 mai puțin decât Turda, însă poziția bună din clasament e periclitată serios, cu Suceava având același punctaj. Etapa viitoare, pe 25, buzoienii merg la Cluj pentru partida cu antepenultima clasată, echipă aflată deci în mare nevoie de puncte. Iar cum sâmbătă Sighișoara, lanternă roșie în acel moment, a învins Focșaniul, orice rezultat devine posibil.

Mai îngrijorător decât eșecul cu Bacăul, jocul buzoienilor ridică multe semne de întrebare, cu multe acțiuni individuale, dar fără coeziune. HC a arătat, în destule momente, ca o echipă abia formată, nicidecum ca o echipă care a jucat, deja, 17 meciuri de campionat.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker